Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

“Ebeler, toplumun sağlık danışmanlarıdır”

“Ebeler, toplumun sağlık danışmanlarıdır”

ISPARTA 24.04.2019 11:46:00 0
“Ebeler, toplumun sağlık danışmanlarıdır”
Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, ebelerin kadının, ailenin ve toplumun sağlık danışmanları olduğunu, doğum öncesi ve sonrasında ailelerin yanında olarak, onları eğiterek sağlıklı nesillerin oluşmasına katkı sağladıklarını belirterek; “Ancak, ebelerimizin de diğer sağlık çalışanları gibi bazı beklentileri var” dedi.
 
DEMİRALAY; “SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK
ŞİDDETİ ÖNLEME KANUNU BİR AN ÖNCE ÇIKARILMALIDIR”
Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, 21 – 28 Nisan Ebeler Haftasını kutladı. Başkan Demiralay, yayınladığı kutlama mesajında; “Türkiye'de 550 bin sağlık çalışanı bulunmaktadır. Bunların 53 bini ebe olarak hizmet vermektedir. Sağlık çalışanları yıpranma payının adil bir şekilde pay edilmesini, döner sermaye sisteminin değiştirilmesini, şiddeti ortadan kaldıracak düzenlemelerin yapılması ve acilen cezaların uygulanmasını istiyoruz. Zira, sağlık emekçilerine yönelik şiddeti artıran unsurlar arasında, şiddeti uygulayan kişilerin cezalandırılmayacakları ya da önemsenecek bir yaptırımla karşılaşmayacakları düşüncesi olduğunu aşikardır.
Bu nedenle, sağlık çalışanlarına yönelik şiddete asla hoşgörü gösterilmeyeceği, aksine şiddet suçlarının mutlaka cezalandırılacağı düşüncesinin yerleştirilmesi ve kamu sağlığını bozduğu için de ayrıca cezalandırılacağı düşüncesinin oluşturulması, önleyicilik açısından önemli bir adım olacaktır. Şeyh Edebali'nin "insanı yaşat ki devlet yaşasın, İnsanı yücelt ki devlet yücelsin" anlayışının ete kemiğe büründüğü hizmet alanı sağlıktır. Yeni Türkiye yaşatma ideali üzerinde büyüyecekse bunun ilhamını sağlık çalışanlarından alacaktır” dedi.
“EBELERİMİZİN BİR TAKIM
HAKLARININ VERİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Dünyanın en kutsal duygularından birisi olan annelik duygusunu kazandıranların ebeler olduğunu vurgulayan Şube Başkanı Demiralay; “Dünyaya gelen çocukların ilk ellerinden tutan kişiler ebelerimizdir. Ebeler, kurumlarda hemşire ile aynı birimlerde (yoğun bakımlar, ameliyathane, diyaliz, acil) çalıştırılmaktadır. Ancak o birimlerde çalıştıkları halde o birimi ilgilendiren eğitim ve sertifika programlarına katılamamaktadır. Ebelerin de bu eğitim ve sertifika programlarına katılmaları sağlanmalıdır. Vekil ebe hemşirelerin kadro talebi en kısa zamanda karşılanmalıdır. Ebelerin kendi kadrolarında istihdam edilmesi, uzman ebelik kadrosunun verilmesi gerekmektedir. Sağlık – Sen olarak bütün bu taleplerin takipçisi olacağımızı ve kazanıma dönüşene kadar mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz.
Fedakarca çalışan sağlık çalışanlarının önemli bir oranını oluşturan ebelerimizin sorunları bir an önce giderilmeli, seslerine kulak verilmelidir. Tüm ebelerin günlerini kutluyor, sorunlarının çözüldüğü, mesleğe olan sevgilerinin arttığı aydınlık bir gelecek diliyoruz. Sağlık hizmetlerinin sunumu noktasında, hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, özverili, cefakar ve yüreği insan sevgisiyle dolu Beyaz Meleklerimizin Ebeler Haftası’nı yürekten kutluyorum” dedi.
 

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °