Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Düzenleme Kime, Nasıl Fayda Sağlayacak? Kira ve Fatura Müjdesi!

Düzenleme Kime, Nasıl Fayda Sağlayacak? Kira ve Fatura Müjdesi!

ISPARTA 14.12.2020 09:43:00 0
Düzenleme Kime, Nasıl Fayda Sağlayacak? 
Kira ve
Fatura 
Müjdesi!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kiralarda da düzenlemeye gidiyoruz. Kabine Toplantısı'nda ele alacağız' sözlerinin ardından milyonların, esnafın gözü bugünkü toplantıya çevrildi.
 
Gündemde olan destekler neler, beklentiler neler? Elektrik, doğal gaz, su faturalarında düzenleme olacak mı? 'Kira müjdesi' ne anlama geliyor? Düzenleme kime, nasıl destek sağlayacak? Tüm merak edilenler haberimizde...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz gün videokonferans sistemiyle katıldığı bir törende Koronavirüs tedbirleri hakkında konuşan Erdoğan, "Kiralarda vesaire düzenlemelere gidiyoruz. Onları da kısa zamanda büyük ihtimalle kabine toplantımızın ardından açıklayacağız." ifadelerini kullanmıştı.  
İŞTE O MÜJDENİN AYRINTILARI…
Peki bu düzenlemede neler var? Bunun detaylarını baktık. Öncelikle şunu belirtelim. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı bugün gerçekleşecek ve kiralarla ilgili düzenlemeler yarınki toplantıda gündeme gelecek.
İŞTE TALEPLER...
Esnaf temsilcileri bir süre önce hem Hazine ve Maliye Bakanı hem de Ticaret Bakanı ile görüşmeler gerçekleştirmişti. Bazı talepleri vardı.
Bu taleplerin başında da kira ve fatura desteği geliyordu. İşte bu talepler değerlendirildi. Bugünkü Kabine Toplantısı'na sunulacak. Koronavirüs önlemleri çerçevesinde esnaf biliyorsunuz dükkanlarını geç açıyor ve erken kapatıyor. Bazı esnaf siftah bile yapamıyor. Bu yönde sıkıntıları var. Ancak kiralar işliyor, faturalar gelmeye devam ediyor.
ELEKTRİK, SU VE DOĞAL GAZ...
Elektrik, su ve doğal gaz faturaları devam ediyor. Bunların ödemeleri var.
 

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °