Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Dünyanın en ilginç yasakları; İşte ‘Şaka’ gibi Yasaklar!

Dünyanın en ilginç yasakları; İşte ‘Şaka’ gibi Yasaklar!

ISPARTA 24.09.2019 15:49:00 0
Dünyanın en ilginç yasakları; 
İşte 
‘Şaka’ gibi 
Yasaklar!
Kafede bilgisayar açma yasağını absürt mü buldunuz? Bir de dünyanın dört bir yanındaki diğer yasaklara bakalım. Örneğin güreş için ayı yetiştirmek ya da yürürken telefonla ilgilenmek... İşte 'şaka gibi' dedirten yasaklar.
 
İstanbul’da bazı kafelerin bilgisayar ve kitap açmayı yasaklaması olay oldu. Oysa yeni değil Avrupa'nın pek çok yerinde yıllardır uygulanan bir yöntem bu. İngiltere'de 2018'in ilk aylarında kafeler internet bağlantılarını kestiklerini söylediler. Gerekçeleri asosyal insanların çoğalması, sosyal çevre ile bağın kopmasıydı. Ama işin gerçeğini hepimiz biliyoruz.
 
Kar marjlarının düşmesi... Kimi müşterilerin bir kahve eşliğinde saatlerini o kafenin internetini kullanarak geçirmesi asıl neden. Bu durum elbette insanları ikiye bölüyor. Müşteri tarafı "Bu bizim hakkımız" diyor. Restoran sahipleri ise para kaybetmekten yakınıyor.
Bu hafta bu polemiğe girmeyeceğim. Zira iki tarafa da hak verdiğim, işin içinden çıkılmaz bir durum bu.
 
Bu yasak benim aklıma dünyada uygulanan hatta hakkında kanun çıkarılan diğer absürt yasakları hatırlattı. Belki kimilerine gerçekten ihtiyaç vardır. Ama ayı güreşini, pazarları dudaktan öpüşmeyi, tarihi mekanların çevresinde bir şeyler yiyip-içmeyi yasaklamanın pek de anlaşılır tarafı yok.
 
Gelin dünyadaki ilginç yasaklara bakalım... Hem bilgisayarımızı açacağımız daha nice mekan var, yasaklayanlara saygı duyup yolumuza bakalım...
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °