Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Dünya Yetimler Günü kutlu olsun; Yetim Gülerse Dünya Güler

Dünya Yetimler Günü kutlu olsun; Yetim Gülerse Dünya Güler

ISPARTA 8.05.2020 20:13:00 0
Dünya Yetimler Günü kutlu olsun; 
Yetim Gülerse 
Dünya Güler
İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Yetim Birimi Başkanı Ruhi Uygun, her yıl Ramazan ayının 15. Gününün ‘Dünya Yetim Günü’ olduğunu belirterek; “Yetim gülerse, Dünya güler” dedi.
 
İHH olarak, Dünya Yetimler Günü’nün bizim yetim çocuklar konusunda ısrarımız ve onları önemseyişimiz, sahipsiz olmadıklarının dünyaya haykırışımız olduğunu ifade eden İnsani Yardım Vakfı (İHH) Isparta Temsilciliği Yetim Birimi Başkanı Ruhi Uygun, Dünya Yetimler Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

UYGUN; “ISPARTA’DA 400 YETİM
ÇOCUĞUMUZA BAKIYORUZ”
Başkan Uygun mesajında; “Bilindiği gibi, Dünya Yetimler Günü dünyanın dört bir yanındaki sahipsiz yetimhanelerin sahibi olma isteğimizin beyanıdır. Bugün İslam ülkeleri yetim çocuklar ve sorumluluklarımız hutbeleri ile bilgilendiriliyor, yetim çocuklarımız iftar sofralarının baş konukları oluyorlar ve başta bayramlık olmak üzere hediyelerle sevindiriliyorlar. Biz İHH Isparta Temsilciliği olarak yaklaşık 400 yetim çocuğumuza bakıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu Ramazan Bayramında yetim çocuklarımıza bayramlık sevinci tattırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
“YETİMLERİMİZE SAHEP
ÇIKMAZSAK, BAŞKALARI ÇIKAR”
İHH Yetim Birimi Başkanı Uygun, yetim projesini başlattıkları yıllardan kendilerine "Bunu başaramazsınız, çok zor. "denildiğini vurguladı. Uygun; “Çünkü bu yetim işi sadece misyonerlere ve Batı'ya havale edilmişti. İslam dünyasının her tarafından, İslam dünyasının bağrından çıkmayan birçok sivil toplum kuruluşu ne yazık ki, çoğu da sömürge anlayışı ile hareket eden bu kuruluşlar, her tarafa yayılmış, bir doğal afette, bir savaşta, çıkan tabloyu değerlendirerek sonuçta oradaki yetimlerimizi alıp, kendilerine mal etmişler. Topraklarından, köklerinden koparılmışlar. Tarihi değerlere düşman hale getirmişler.
"BİR HAYIR YOLU AÇALIM İSTEDİK"
Daha önce Dünya Yetimler Günü yoktu. Yetim kavramı adeta Müslümanlardan kopartılmak istenmiştir. Kuran'ın emri, Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in yetim oluşu, dinin yetimlerle ilgili uyarı ve müjdeleri Müslümanlardan uzaklaştırılmaya çalışılmıştır. Dünyadan her şey ile ilgili bir gün vardı ama yetimlerle ilgili bir gün yoktu. Hatırlatma yapılmıyordu. Esasen Müslümanlar için her gün, yetim, anne ve babalar günüdür. Ama bir de o gün bir şeyi hatırlatmak ve planlamak, geleceğe taşımak ve inşa etmek için İHH Genel Merkezimiz düzeyinde bir girişimde bulunularak, İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) başvurulup "Dünya Yetimler Günü" ilan edilmesi talebinde bulunuldu. İİT, başvurumuzu değerlendirdi ve Ramazanın 15. gününü "Dünya Yetimler Günü" olarak ilan etti. Biz bu günü iki yıldır değerlendiriyoruz. Bir farkındalık oluşsun istiyoruz.

"YETİMİN DİNİ, DİLİ,
IRKI SORGULANAMAZ"
İslam İşbirliği Teşkilatı, bütün İslam ülkelerine; yetimlere sahip çıkılması için bir genelge yayımlandı ve böylece Türkiye'de artık yetimlere sahip çıkılma noktasında bir bilinçlenme oluştu. İslam ülkelerindeki birçok kuruluş ve özellikle yerel yönetimler yetimlerle ilgili çalışmalar yürütür hale geldi. Biz de İHH Genel Merkezi düzeyinde bir çok ülkede artık büyük yetimhaneler yaptırıyoruz. Zira, yetimin, dili, dini ve ırkı sorgulanamaz. Anne-baba, Müslüman, Hristiyan veya Yahudi de olsa hiç fark etmez. Yetimlere mutlaka sahip çıkmak zorundayız. İşte biz, bu çerçevede hareket ediyoruz” dedi.

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °