Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Düğünler 1 Temmuz’da Başlıyor! Ancak Bunları Yapmak Yasak…

Düğünler 1 Temmuz’da Başlıyor! Ancak Bunları Yapmak Yasak…

ISPARTA 13.06.2020 12:17:00 0
Düğünler 1 Temmuz’da Başlıyor! 
Ancak Bunları
Yapmak Yasak…
Koronavirüs salgının vurduğu sektörlerden biri de düğün ve organizasyon şirketleriydi. 1 Temmuz itibarı ile düğün yapmayı bekleyenler dünyaevine girebilecek. Fakat salgının bulaş riskini ortadan kaldırmak için bir takım düzenlemeler yapıldı. Bunlardan biri de takı töreninde takı sandığının kullanılması olacak. Ayrıca bir süre horon oynamak da yasak.
 
Düğün salonları 1 Temmuz’dan itibaren faaliyetlerine başlayacak. Salona girişte ateş ölçümü, dezenfektan kullanımı, sosyal mesafe gibi kurallar uygulanacak. Takı töreninde takı sandığının öne çıkacağını belirten işletmeciler, “Horon yok, kolbastı var” diyor. Düğün Salonu İşletmecileri, genelgeyi beklerken gerekli hazırlıklara başladıklarını söylediler.
KİŞİYE ÖZEL İKRAM
Salon girişlerinde ateş ölçümü, dezenfektan kullanımı yapılacağını belirten İşletmeciler; “Masa ve sandalye düzeni yapılacak. Masalarda ortak ürünler oluyordu, bunları kişiye özel ikramlar şeklinde yapmayı planlıyoruz. Ertelemeler 2020 yılının sonuna kadar kaporaları ve fiyatları geçerli olmak kaydıyla yapıldı. Fiyatlarda 2021 yılı itibarıyla artış olabilir” diye konuştular.
MESAFELER AÇILIYOR
İşletmeciler; salonda mesafe hazırlıklarının başlandığını belirterek; “175 cm aralıklarla masaları konumlandırıyoruz. Takı sepeti ya da sandık kullanılacak. Yakın temaslı oyun olmayacak. Horon yok, kolbastı var. Misket havası oynanabilir. Takı için de kutuya atma gibi önlem alınabilir. Her şey genelgeye bağlı. Temmuz sonrası için yeni tarih alıyorlar. Erteleyenler için aynı fiyattan yeni tarih veriyoruz. Temmuz rezervasyonları için görüşmelerimiz başladı. Takı töreni için sandık olacak. Rezervasyon önceden alındığı için fiyat değişikliği yok. Kimseyi de mağdur etmemeye çalışıyoruz. Aynı sözleşme tutarında istediği tarihe öteliyoruz.
HER BÜTÇEYE UYGUN
Yemekli düğün fiyatları kişi başı 50 lira ile 400 lira arasında değişiyor. Yemeksiz düğün salonlarının fiyatı 5 bin liradan başlayıp 10 bin lirayı aşıyor. Salon fiyatları semt semt değişiyor. Yemekli tekne düğünlerinde kişi başı fiyat 50 ila 300 lira arasında değişiyor.
TEK KULLANIMLIK ÜRÜN
Tek kullanımlık plastik çatal, bıçak, kaşık alıyoruz. Genelde açık alan düğünlerinin tercih edileceğini düşünüyoruz. Firmalar çiftlere fiyat ve tarih konusunda birçok esneklik sağladı. Tekne düğünlerinde bu yıl artış yaşanabilir. Tedbirler alındıktan sonra düğün salonlarında da düğünler yapılabilir. Kına gecelerinin daha çok dans odaklı olacağını planlıyoruz. Her şey gelecek olan genelgeye bağlı. Mekan fiyatlarında artış olabilir, sonuçta 300 kişilik mekan 150 kişi için de aynı fiyatı alır” dediler.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °