Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Dua ile açılan meclisi bombalarla kapatmaya kimsenin gücü yetmez

İşadamı Atilla Süldür, 15 Temmuz terörist darbe girişimi ve TBMM'nin haince bombalanması olayına tepkisini bir fotoğraf karesi ile gösterdi. İçerisinde Isparta 1.Dönem Milletvekili Mehmet Nadir Süldür'ün de bulunduğu fotoğrafta Atatürk

ISPARTA 27.07.2016 06:03:00 0
Dua ile açılan meclisi bombalarla kapatmaya kimsenin gücü yetmez
Türkiye'yi bölmeye kasteden TSK içindeki bir grup terörist darbecinin 15 Temmuz girişimi kapsamında TBMM'yi hedef alması toplumun her kesiminden tepki ile karşılandı. Isparta'nın tanınmış işadamlarından Huzurevi Vakfı Başkanı Atilla Süldür, TBMM'nin bombalanması eylemine tepkisini baba yadigarı olarak odasında sakladığı bir fotoğraf karesini göstererek tepki gösterdi. Süldür, "Atatürk'ün dualarla açtığı meclisi bombalarla kapatmaya kimsenin gücü yetmez" dedi.
         İçerisinde Isparta 1.Dönem Milletvekili dedesi Mehmet Nadir Süldür'ün de bulunduğu 'dualı meclis açılışı fotosunu' Isparta kamuoyu ile  paylaşan Süldür, şu açıklamayı yaptı:
BU RESMİ HERKES GÖRMELİ
         Ben, içinde Isparta 1.Dönem Mebusu Büyükdedem Mehmet Nadir Süldür'ün de bulunduğu Atatürk'ün meclisi dua ile açtığı fotoğrafı yıllardır baba yadigarı olarak saklıyorum. Bu hadiseler olunca bu resmi hepimizin görmesini arzu ettim. Çünkü Atatürk çoğu zaman islami görüşü nedeniyle tenkit edilmiştir. Atatürk'ün Ankara müftülerinin ve o zamanki resmi protokolün bulunduğu bir toplantıda dua ile meclisi açması bu hususu yalanlayan, dini görüşünü belgeleyen çok değerli bir belgedir. Ben de bu resimde bulunan Isparta Mebusu Mehmet Nadir Süldür'ün torunu olmak hasabiyle bu sevincimi Ispartalı hemşehrilerimle paylaşmak istedim.
60, 70, 80'i GÖRDÜM.
BU GADDAR VE
TERÖRİST BİR EYLEM    
         Dualarla açılan bu meclisimizin Türk askerleri tarafından bombalanmasını, bu yaşıma kadar geçirmiş olduğum 1960, 1970, 1980 gibi darbelerin yanında gaddar, terörist bir atılım olarak görüyorum. Bu yüce milletimizin başarısıdır. Türkiye bölünmekten, parçalanmaktan, düşmanlarımızın, komşularımızın istediği duruma getirip, güneydeki devlet bölünmelerini yapma arzuları kursaklarında kalmıştır. Türkiye elhamdürüllah hiçbir zaman Ortadoğu'daki bataklığın durumuna düşmeyecektir. Bunu sokaklara dökülüp, günlerce hislerini belirten Türk milleti açıkça belgelemiştir."

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °