Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

DSİ’den siyaset üstü bir yaklaşımla hizmet bekliyoruz

Yenişarbademli’de DSİ tarafından yaptırılan inşaatta çalışmalar durunca Belediye Başkanı Mustafa Erdem önderliğinde İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları ve köy ile mahalle muhtarları dün DS

ISPARTA 16.06.2016 05:33:00 0
DSİ’den siyaset üstü bir yaklaşımla hizmet bekliyoruz
Isparta’nın Yenişarbademli İlçesi’nde Devlet Su İşleri(DSİ) 18. Bölge Müdürlüğü’nün yatırımı olarak başlanılan gölet inşaatındaki çalışmalarda durgunluk gözleniyor. Bunun üzerine hareke geçen Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem yanına İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, köy ve mahalle muhtarlarını alarak, dün DSİ 18. Bölge Müdürlüğü’ne adeta çıkarma yaptı. DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun’u ziyaret eden heyette Başkan Erdem’in yanı sıra Sulama Birliği Başkanı Hikmet Akgül, AK Parti İlçe Başkanı Ali Nadir Macit, CHP İlçe Başkanı Münir Oflaz, MHP İlçe Başkanı Güral Altınışık, Köy Muhtarı Abdullah Kaygısız, Yenice Mahallesi Muhtarı Ahmet Kaya, Pınarbaşı Mahallesi Muhtarı Celal Yılmaz, İl Genel Meclis Üyelerimiz Nail Yaşar Akgül, Hasan Karaca, Belediye Meclis Üyeleri Fehmi Çankal, Süleyman Özdemir, Mehmet Özev, Mesut Şener Erkol, Oğuz Özçelik, Mustafa Özdemir, Ali İhsan Akal, Mümin Oflaz yer aldı.
TÜM SEÇİLMİŞLER OLARAK BUNUN TEDİRGİNLİĞİNİ YAŞADIĞIMIZ İÇİN BURAYA GELDİK
Yenişarbademli’nin tüm seçilmişleri olarak DSİ’yi ziyaret etmek istediklerini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Erdem, gölet inşaatında bir hareketlilik göremediklerini ve bu yüzden tedirgin olduklarını kaydetti. Erdem, şunları söyledi: “Yenişarbademli’de bir sulama göleti inşaatının DSİ yatırımı olarak devam ettiğini biliyoruz. Ayrıca DSİ’nin bölgemizdeki taşkın korumayla ilgili çalışmaları devam ediyor. İçme suyu ishaliye hattımız bitmek üzere. Bunlar için teşekkür ediyoruz. Ancak son günlerde Yenişarbademli’de sulama göletinde bir durgunluk gözlemliyoruz. Bunun sebebini bilemiyoruz. Bunu öğrenmek için bugün buraya geldik. Hemen hemen inşaat durma aşamasında. Bir hareketlilik gözlemlemiyoruz. Tam inşaatın olacağı mevsimde, havaların iyi olduğu dönemde orada hiçbir hareketlilik yok. Tüm seçilmişler olarak bunun tedirginliğini yaşadığımız için buraya geldik. DSİ’nin Yenişarbademli’ye yaptığı yatırımlara da gönülden teşekkür ediyoruz. Görülmedik yatırımlar gerçekleştirilmiş durumda. Ama il genel meclisi üyelerimiz, sulama birliği başkanımız, siyasi parti ilçe başkanları, mahalle ve köy muhtarlarımız, belediye meclis üyeleriyle bunu öğrenmeye geldik. Siyaset üstü bir yaklaşımla DSİ’den hizmet bekliyoruz. Bu yüzden tüm seçilmişlerle buradayız.”
YENİŞARBADEMLİ’NİN ÇEVRESİNİ DEĞİŞTİRECEK
DSİ 18. Bölge Müdürü Adem Coşkun ise Yenişarbademli’ye hizmet etmekten mutluluk duyduklarını dile getirdi.  Yenişarbademli’de bir gölet inşaatı yaptıklarına işaret eden Coşkun, “Bu gölet inşallah Yenişarbademli’nin çevresini değiştirecek. Tarımdaki aldığı yüzdeyi arttıracak. Aynı zaman da taşkın koruma işi de devam ediyor. İçme suyu ishaliye hattı da gölet kapsamında yapmış olduğumuz değişiklik” dedi.
İKİNCİ BİR İHALE YAPACAĞIZ
Gölet inşaatındaki çalışmalar hakkında bilgi veren Coşkun, “Bir ay önce geldiğinizde söylemiştim. Bu yüklenici ile bizim işimiz artık bitme noktasına geldi. Son düzeltmeleri yapıyor. İkinci bir ihale yapacağız. Bu ihale ile hem göletin tamamını bitireceğiz hem de sulamayı yapacağız. Sulamayı yaparken de bu ihalenin kapsamına toplulaştırmayı da koyduk. Bu işi de Yenişarbademlili hemşeriniz 181 Merkez Isparta Şube Müdürümüz Osman Hakan beye emanet ettik. O da çalışmalarını tamamladık. Ramazan ayı bitmeden Kamu İhale Kurumunun EKAP sistemine ihalemizi yüklemiş olacağız. Hem gövde, hem toplulaştırma hem de sulama işlerinin ihalesini kapsayacak şekilde ihalemizi sonuçlandıracağız.
HEDEFİMİZ İKİSİNİ DE AYNI ZAMANDA BİTİRMEK OLACAK
Yılsonuna kadar özellikle toplulaştırma ve sulamayı önemsiyoruz. Çünkü gövde ile sulamanın aynı anda bitmesi lazım. Biri diğerinden önce bitse çok bir anlamı olmayacak. Bu sebeple toplulaştırmayı bu yıl bitirilirsek, bu konuda sizin desteğiniz önemli. Bu konuda bugün Isparta Valiliği ve Konya Valiliği’ne 2 yazı yazdık. Toprak Koruma Kurullarına orada toplulaştırma yapacağımıza ilişkin bir yazımız oldu. Toplulaştırmayı 2017’nin inşaat sezonuna kadar yaparsak toplulaştırmaya seneye başlayıp, bitirmeyi, akabinde de sulamayı yapmayı hedefliyoruz. Baraj inşaatın da artık sıkıntılı kısımların hepsi bitti. Daha çok hızlı bir şekilde yapacağımız süreç haline geldi. Bizim hedefimiz ikisini de aynı zamanda bitirmek olacak. Bu da 2017’nin sonu, 2018’in ortalarını bulacaktır. Burada toplulaştırmayı da göz önünde bulundurduğumuzda 2018’de hem göletimiz, hem sulamamız hem de toplulaştırmamız bitmiş olacaktır” diye konuştu.
TOPLULAŞTIRMAYA HAZIRLIKLIYIZ
Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem de toplulaştırma konusunda hazırlıklı olduklarını belirterek, “Konuyla ilgili 2010 yılında bir çalışmamız vardı. 2011 seçimleriyle bakanlık düzeyinde yapısal bir değişikliğe gidildi. Toprak Reformu Bölge Müdürlüğü kapatıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri bünyesine verdiler. Biz bölge müdürlüğünün istediği evrakları tanzim ederek, Toprak Reformu Bölge Müdürlüğü’ne teslim etmiştik. Dolayısıyla vatandaşımız arazilerin toplulaştırılması konusunda hazırlıklılar. Yaklaşık 28 bin 500 dekar sulanabilir arazimiz var. bu arazinin 8 bin 500 dekarı Yenişarbademli vadisine ait. Toplulaştırılması noktasında biz hazırlıklıyız” şeklinde konuştu.
İKİ SEFER BU TRENİ KAÇIRDIK, ÜÇÜNCÜ BİR SEFER BU TRENİ KAÇIRMAK İSTEMİYORUZ
AK Partili İl Genel Meclis Üyesi Nail Yaşar Akgül de DSİ’nin ilçeye yaptığı hizmetlere teşekkür ederek, “Daha önce geldiğimizde belirtmiş olduğunuz gibi işlerimizde bir aksaklık olmadığı anlaşılıyor. Şuan itibariyle ihale hazırlıklarının tamamlandığı, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağını öğrendik. Yenişarbademli adına çok mutlu olduk. Yenişarbademli’nin şuana kadar arazi toplulaştırılması olmazsa olmazlarındandı. İki sefer bu treni kaçırdık, üçüncü bir sefer bu treni kaçırmak istemiyoruz. Onun için ilçenin tüm seçilmişleri olarak buradayız. Bu konuda garanti vermek için buradayız. Arkasından Yenişarbademli’nin içme suyunda sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıların bir kısmı DSİ tarafından özellikle ishaliye hattı konusundaki adımları bizleri memnun etti. Belediyemizin çalışmaları da devam ediyor. Yenişarbademli şuanda bir inşaat alanı halinde. Yenişarbademliler bundan kısa süre belki sıkıntı duyacaklar ama burada güneş göründü. Gerek içme suyu gerekse gölet konusunda Yenişarbademli’ye yapmış olduğunuz katkılar teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °