Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Doğalgazda kriz aşıldı

Meslek örgütleri ve inşaat sektörünün yaklaşık 2 aydır süren doğalgaza erişim sıkıntısıyla ilgili tepkisel girişimleri sonuç verdi. Torosgaz, 18 Temmuz'dan itibaren doğalgaz abonelik başvurularını kabul etmeye başlayacak.

ISPARTA 14.07.2016 05:07:00 0
Doğalgazda kriz aşıldı
Isparta ve Burdur'un doğalgaz dağıtım işini üstlenen TOROSGAZ A.Ş'nin tepe yönetiminde ortaklar arasında yaşanan sorunların olumsuz etkisi 'ağır' oldu. Torosgaz, Isparta ve Burdur'da yaklaşık 2 aydır bırakın bağlantı yatırımı yapmayı abonelik başvurusu bile alamıyor. İnşaatı tamamlanmış, Belediyeden iskan ruhsatı alınmış konutların doğalgaz bağlantısı ve apartman kutusu yapılamıyor. İskan ruhsatı ile başvuran konut sahiplerinin ya da müteahhit firmaların abonelik başvuruları bile geri çevriliyor. Özellikle Çünür'de, Vatan'da yeni tamamlanmış site tarzı konut alanlarında doğalgaza erişim sağlanamadığı için insanlar yeni evlerine taşınamıyor. Altyapı yatırımları tamamen bitmiş yerleşim merkezlerinde yeni doğalgaz abonesi olacak evlere kutu konulamıyor, bağlantı gerçekleştirilemiyor. Bu kişilerin de abonelik başvuruları kabul edilmiyor.
TEPKİLER ÇIĞ GİBİ
                Isparta'nın doğalgaz sorunu 2 aydır meslek örgütleri, inşaat sektörü temsilcileri ve vatandaşların gündeminde. Torosgaz'ın yüzde 10 ortağı olan Isparta Belediyesi  yönetimi de gaza erişim sıkıntılarının muhattabı oluyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası da ilgili meslek komiteleri aracılığıyla doğalgaza erişim sorununu takip ediyor. ITSO 4.Grup Müteahhitlik Hizmetleri Meslek Komitesi ile 17.Grup Mühendislik Hizmetleri Meslek Komitesi, üyelerin de katılımıyla geçtiğimiz hafta içerisinde bir toplantı gerçekleştirdi. ITSO Başkan Yardımcısı Metin Çelik başkanlığındaki toplantıda iskanı bitmiş evlerin doğalgaza erişim konusu görüşülüp, fikir alışverişinde bulunuldu. ITSO, komitelerinin aldığı karar doğrultusunda şirket tepe yönetimine hem sözlü hem yazılı olarak doğalgazdaki sorunları iletti.
BİR KUTU YAPAMIYORLAR
                ITSO 17.Grup Meslek Komitesi Başkanı İnşaat Mühendisi Mehmet İzci, doğalgazda yaşanan sıkıntının çok büyük olduğunu söyledi. Yeni aboneliğin verilmemesine tepki gösteren İzci, "Yeni abonelik verilmiyor. Yönetimdeki bir sıkıntıdan dolayı abonelikler kabul edilmiyor. Apartman bağlantıları, kutu yatırımları yapılmıyor. ITSO olarak bir toplantı yaptık. Ortaklardan birisi ile görüştük. Konuyla ilgileneceğini söylediler.  İskan almış evine taşınacak. Doğalgaz kutusu bağlatamıyor. Müteahhit 'boru hattını ben çekeyim, kutuyu siz koyun' diyor ama Torosgaz yanaşmıyor" diye konuştu.
ISPARTA MAĞDUR OLDU
                ITSO 4.Grup Meslek Komitesi Başkanı  Musa Çağrı Can da inşaat sektörünün doğalgaza erişimi konusunda Torosgaz'ın hızlı hareket etmesi gerektiğini söyledi. Doğalgaza erişimin bu çağda sekteye uğramasının yanlış olduğunu belirten Can, "şirket yöneticilerinin kendi aralarında yaşadığı sıkıntıların Isparta'ya mağduriyet olarak yansıması yanlıştır" dedi.
TOROSGAZ: 18 TEMMUZ'DA
ABONELİK KABULE BAŞLIYORUZ
                Öte yandan Isparta'da 2 aydır süren doğalgaz erişim krizinin çözümü noktasında TOROSGAZ'dan sevindirici bir haber geldi. Akdeniz muhabirinin görüştüğü TOROSGAZ Genel Müdürü Oktap Küp, doğalgaz abonelik kabul işlemlerinin ve yatırımlara başlanacağını bildirdi. Yatırımı tamamlanan kamu kuruluş binalarının doğalgaz bağlantı ve abonelik işlemlerinin hemen yapılacağını belirten Küp, 18 Temmuz 2016 tarihi itibariyle de meskenlerin abonelik taleplerinin kabul edilmeye başlanacağını açıkladı. TOROSGAZ'ın Isparta'daki altyapı yatırımlarının tamamını bitirdiğine dikkat çeken Küp, "sadece Çünür Yeni Şehir'de biraz altyapı eksikliğimiz var. Oralarda inşaatlar devam ediyor. Konutlar tamamlanmasına yakın zaman içinde oralardaki altyapı eksiklikleri de tamamlanacak. Diğer yerlerde yatırım eksiğimiz bulunmuyor. Sadece bağlantı yatırımı ve kutu yatırımı yapılacak. Abonelik talep eden siteler, apartmanlar ve meskenlere hizmetimize devam edeceğiz. Dediğim gibi 18 Temmuz itibariyle abone olmak isteyenler kurumumuza müracaat edip, abone olabilirler. Yatırımları da kısa sürede tamamlanıp, gaz erişimi sağlanacaktır" diye konuştu.

Akdeniz

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °