Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Doğalgaz Tamam Altyapısı Bitirilen Bölgeler Asfaltlanıyor

Doğalgaz Tamam Altyapısı Bitirilen Bölgeler Asfaltlanıyor

ISPARTA 19.10.2022 15:38:00 0
Doğalgaz Tamam
Altyapısı Bitirilen 
Bölgeler Asfaltlanıyor
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in girişimiyle merkeze bağlı Deregümü köyünde başlatılan doğalgaz altyapı çalışmalarında köyün büyük bölümünü kapsayan ilk etap tamamlandı.
 
Altyapısı tamamlanan bölgelerde Isparta Belediyesince asfalt yama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, merkeze bağlı köylere doğalgaz verilmesi için girişimlerde bulunmuş ve bu girişimlerin sonucunda ilk etapta 7 köye doğalgaz müjdesi vermişti. Bu köylerden doğalgaz hizmetini alan ilk yer ise Deregümü Köyü oldu.
 
Ağustos ayında doğalgaz hattı için vurulan ilk kazmanın ardından çalışmaların büyük kısmı tamamlandı. Bu sayede Türkiye’de ilk kez bir köye doğalgaz girmiş oldu. Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce bir yandan enerji hatlarının yer altına alındığı şehir merkezinde robot araçlarla asfalt yama çalışmaları hızla sürerken, diğer taraftan doğalgaz altyapı çalışmalarının tamamlandığı Deregümü Köyünde de yama asfaltlama gerçekleştiriliyor. Ekipler, doğalgaz hattı için kazılan alanlarda asfalt yama çalışmaları yapıyor.
 
Deregümü Köyü Muhtarı Ali Toprakçı, hem doğalgazın köye gelmesi hem de asfalt yama çalışmalarından dolayı Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür etti. 26 Ağustos’ta düzenledikleri Domates ve Karanfil Festivalinde doğalgaz altyapısı için ilk kazmanın vurulduğunu hatırlatan Toprakçı, “Doğalgaz için ilk etap çalışmalarımızı bitirdik.
 
Doğalgaz çalışmaları Belediye Başkanımız Sayın Şükrü Başdeğirmen’in girişimleri ile Türkiye’de ilk kez Isparta merkez Deregümü Köyüne geldi. İlk etap altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından sayın başkanımız köyümüzdeki yama asfalt çalışmalarında bize destek verdi. Biz de ekiplerimize yardımcı olarak köyümüzü eski güzel haline dönüştürmeye çalışıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Başdeğirmen ve belediye başkan yardımcılarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °