Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Doğalgaz Desteği Başvuru Ekranı Yarın Açılıyor; Tam 450 ila 1150 TL Arasında Destek Geliyor

Doğalgaz Desteği Başvuru Ekranı Yarın Açılıyor; Tam 450 ila 1150 TL Arasında Destek Geliyor

EKONOMİ 17.02.2022 10:35:00 0
Doğalgaz Desteği Başvuru Ekranı Yarın Açılıyor;  
Tam 450 ila
1150 TL Arasında
Destek Geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan başvuruların tarihini duyurdu. Doğalgaz desteği başvurusu 18 Şubat Cuma günü yani yarın itibariyle başlıyor. Doğalgaz tüketim desteği hazırlıkları tamamlandı. 4 milyon hane için yılda 2 defa ödenecek destek, 450 ila 1150 TL arasında değişecek.
 
DOĞALGAZ FATURA YARDIMI
NE KADAR OLDU, ARTTI MI?
Destekler arasında doğalgaz fatura yardımı da eklendi ve beklenen başvuru tarihi Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Başvuru süreci ve detayları ile ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık mart ayını işaret etmişti.  
Doğalgaz desteği başvuru ekranı gündemde. Bakan Yanık, e-devlet üzerinden başvuruları alınacak doğalgaz fatura yardımının 450 ila 1150 TL arasında olacağını belirtmişti. Başvurular şubat ayında alınacak.
DOĞALGAZ DESTEĞİ
NE ZAMAN ÖDENECEK?
Desteğin başvurularının şubat ayında alınacağı ve ödemelerin de mart ayı içerisinde gerçekleşeceği Bakan Derya Yanık tarafından belirtilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başvuruların tarihini duyurdu. Doğalgaz desteği başvurusu cuma günü başlıyor. Doğalgaz tüketim desteği hazırlıkları tamamlandı. 4 milyon hane için yılda 2 defa ödenecek destek, 450-1150 TL arasında değişecek.
TAM 4 MİLYON HANE YARARLANACAK
Destek kapsamında, kronik ve yaşam destek cihazına bağlı olan hastaların yer aldığı hanelere yüzde 5 ilave olacak. Erdoğan, ''Küçük esnafı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacaktır. Dernekler, vakıflar, cemevleri dahil, konut tarifesinden sayılacaktır.4 milyon hane için doğal gaz desteği sağlayacağız. Bu destek için başvurular 81 ilimizin tamamında cuma günü başlayacaktır. Elektrik desteğinde de kapsamı 4 milyon haneye çıkartıyoruz.'' dedi.
PEKİ DOĞALGAZ DESTEĞİ
BAŞVURU NASIL YAPILIR?
Doğalgaz fatura yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak. E-devlet kaydı olmayanlar ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ve sosyal hizmet merkezleri aracılığı ile başvuruyu gerçekleştirebilecek.
İŞTE DOĞALGAZ FATURA DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI...
https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °