Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Doğal Ürün Sorgulama Linki Açıldı; ITSO’nun ‘Gerçek Gülsuyu Isparta’da Üretilir’ Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor; Sağlığınız İçin Kullandığınız Ürünü; Sorgulamadan Almayın!

Doğal Ürün Sorgulama Linki Açıldı; ITSO’nun ‘Gerçek Gülsuyu Isparta’da Üretilir’ Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor; Sağlığınız İçin Kullandığınız Ürünü; Sorgulamadan Almayın!

ISPARTA 29.07.2021 06:57:00 0
Doğal Ürün 
Sorgulama Linki Açıldı; 
ITSO’nun ‘Gerçek Gülsuyu Isparta’da Üretilir’ Farkındalık Çalışmaları Devam Ediyor; 
Sağlığınız İçin Kullandığınız Ürünü; 
Sorgulamadan Almayın!
ITSO Başkanı Mustafa Tutar, geçen yıl Aralık ayında ‘Gerçek ve doğal gülsuyu Isparta’da üretilir’ sloganıyla ülke genelinde farkındalığının oluşması ve hak ettiği değere kavuşması için 81 il valisi ile 365 oda ve borsa başkanına gülsuyu göndererek başlattıkları farkındalık çalışmasını şimdi de ‘Doğal Ürün Sorgulama’ linki açarak devam ettirdiklerini söyledi.
 
 
HABER: Yunus ÖZLER
Vatandaşların, satın aldıkları veya kullandıkları ürünün doğal olup olmadığını Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak açtıkları ‘http://www.dogalurun.itso.org/’ linkinden sorgulatabileceklerini ifade eden ITSO Başkanı Tutar, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, ilimiz Isparta gülyağı ve gülsuyu üretiminde sadece Türkiye’de değil, dünyada marka olmuş bir şehirdir.
BAŞKAN TUTAR; “GERÇEK GÜLSUYU
KULLANIMI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”
Ancak, bu özelliğimizi gerek dışardan gerekse içerden bozmaya çalışanların olduğu bir gerçektir. İşte bu noktada biz Ticaret ve Sanayi Odası olarak geçtiğimiz yıl Kasım ayı sonu Aralık ayı başında önemli bir adım atarak sadece Isparta’da üretilen gerçek ve doğal gülsuyunun Türkiye’de farkındalığının oluşması ve hak ettiği değere kavuşması için çalışma başlattık. Şimdi bu çalışmalarımızı artırarak sürdürüyoruz.
“ISPARTA GÜLSUYUMUZU HAK
ETTİĞİ YERE TAŞIMAK İSTİYRUZ”
Biraz önce bahsettiğim tarihlerde 81 il valisi ile 365 oda ve borsa başkanına gülsuyu göndererek başlattığımız bu farkındalık çalışmasını şimdi de ‘Doğal Ürün Sorgulama’ linki açarak genişlettik. Bilindiği gibi, sentetik gülsuyu ile gerçek gülsuyunun birbirinden ayrılarak bir farkındalık oluşturulması ve Türkiye’de sadece ilimizde üretilen ürünün hak ettiği değere ulaşması ve Isparta doğal gülsuyuna coğrafi işaret alınması için de geçtiğimiz yıllarda bir çalışma gerçekleştirmiştik. Bu doğrultuda, yerel ve ulusalda her gülsuyunun gerçek gülsuyu olmadığına ve sentetik gülsuyu da olabileceğine ilişkin tanıtım çalışmalarımız ise devam etmektedir.
“GERÇEK VE SENTETİK ARASINDAKİ
FARKI BİLMEK HERKESİN HAKKIDIR”
Bu doğrultuda, son olarak yaptığımız çalışma neticesinde oluşturduğumuz bu ‘Doğal Ürün Sorgulama’ linki ile Türkiye’de gerçek ve doğal gülsuyunun sadece Isparta’da üretildiğini tüm dünyaya anlatıyoruz. Zira, vatandaşlarımızın sağlıkları için gerçek gül ürünlerini kullanmaları gerektiğini, gerçek ile sentetik arasındaki farkı da bilmelerinin hakları olduğunu düşünüyoruz.
“ÇALIŞMALARIMIZI
DEVAM EDECEK”
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Tutar, konu yöndeki çalışmalarını oda olarak sürdürmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
İŞTE DOĞAL ÜRÜN SORGULAMA LİNKİ;
Isparta Ticaret ve Sanayi Odası tarafından açılan ve kullandığı ürünün doğal mı yoksa sentetik mi olup olmadığını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
www.dogalurun.itso.org

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °