Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Diyetisyen Hatice Yıldız Milletvekili; Aday Adaylığını Açıkladı

Diyetisyen Hatice Yıldız Milletvekili; Aday Adaylığını Açıkladı

ISPARTA 14.03.2023 13:51:00 0
Diyetisyen Hatice Yıldız Milletvekili;  Aday  Adaylığını  Açıkladı

Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesinde uzun yıllar Diyetisyen olarak görev alan Hatice Yıldız, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde CHP’den milletvekili aday adaylığını açıkladı. Yıldız; Birleştirici, bütünleştirici, dinamik ve yapıcı bir üslup ile ülkemizin sorunları ile ilgileneceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin 14 Mayıs olarak açıklanmasının ardından aday adaylar da kendini göstermeye başladı. 2006 yılından bu yana Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesinde Diyetisyen olarak çalışan Hatice Yıldız görevinden istifa ederek CHP’den Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

SÖZ VERİYORUM

Mesleki çalışmalarının dışında öğrencilik yıllarında ailesi ile Cumhuriyet Halk Partisi il kongreleri, parti kuruluş yemekleri ve parti seçim faaliyetlerine katılan Diyetisyen Yıldız, ‘’Milletvekili seçiminden sonra birleştirici, bütünleştirici, dinamik ve yapıcı bir üslup ile ülkemizin sorunları ile ilgileneceğime, parti politikamız ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda onlara daha mutlu bir gelecek sağlamak adına hizmet edeceğime, daha çok gencin ve daha çok kadının parti çalışmalarına gönüllü olarak katılmasını sağlayacak projeler üreteceğime, gıda, sağlık, kadın, gençlik ve spor araştırmaları ve bu alanda politikalar konusunda özveri ile çalışacağıma söz veriyorum” dedi.

HATİCE YILDIZ KİMDİR?

1984 yılında Isparta’nın Eğirdir ilçesinde doğdu. İlkokul eğitimini Isparta Pirimehmet İlkokulu, ortaokul eğitimini Hilmi Dilmen Ortaokulu ve lise eğitimini Isparta Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2002 yılında Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Beslenme ve Diyetetik lisans eğitimine başladı. 2006 yılında mezun oldu. Aynı yıl Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde diyetisyen olarak göreve başladı. Mesleki yaşamında sağlıklı beslenme, fonksiyonel beslenme ve hastalıklarda beslenme alanlarında çalışmalar yürüttü. 

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimine başladı. Alanı ile ilgili birçok bilimsel toplantı ve kongreye katıldı. Üniversite’den mezun olduktan sonra öğrenim hayatında desteğini gördüğü Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne (ÇYDD) üye oldu. 2009 yılından bu yana dernek organlarında da görev aldığı ÇYDD’nin Isparta Şubesi’nde 2013 yılında Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Halen bu görevi devam etmektedir. Evli ve 3 çocuk annesidir.

 

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °