Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mevlüt Tosun; Konu Yargıya İntikal Etmiştir

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mevlüt Tosun; Konu Yargıya İntikal Etmiştir

ISPARTA 19.04.2023 12:41:00 0
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mevlüt Tosun;  Konu Yargıya  İntikal Etmiştir

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mevlüt Tosun, geçtiğimiz günlerde İlimiz Eğirdir İlçesi Serpil Köyü Yukarı Mahalle Camii İmam Hatibi Muhammet Enes Günaydın’ın tehdit ve hakarete maruz kalmasının ardından konuyu yargıya taşıdıklarını bildirdi. 

Başkan Tosun, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Değerli hocamız bu menfur hareketten ciddi şekilde etkilenmiş verilen istirahatin arkasından Eğirdir ilçesi Merkez Hacı Ali Özdoğancı Camiinde görev yerine başlamıştır. 

Yeni görevine başlayan Enes hocamızı görev yaptığı camide yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte ziyaret ettik. 

Hocamıza geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Diyanet Sen Yönetim Kurulu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da nerede, ne şekilde ve hangi şart altında olursa olsun, sendika ayrımı gözetmeksizin din gönüllüsünün yanında olmaya devam edecektir. Verdiğimiz söz üzerine, konuyu adli makamlara taşıyarak gerekli müracaatımızı yaptık. Bu şekilde süreci başlatmış olduk. Bundan sonra yetki yargıdadır. 

Süreç tarafımızdan takip edilecektir. Hiçbir personelimiz bundan sonra kendini yalnız hissetmeyecektir. Bu vesile ile Muhammet Enes hocamız başta olmak üzere ailesine geçmiş olsun diyoruz.. Bu davranışı gerçekleştiren şahıs ya da şahısları tekrar kınıyoruz” dedi.

 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °