Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil; Peygamberleri Aşağılamak Hiç Kimsenin Haddi Değildir

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil; Peygamberleri Aşağılamak Hiç Kimsenin Haddi Değildir

ISPARTA 15.09.2020 14:44:00 0
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil; 
Peygamberleri Aşağılamak
Hiç Kimsenin 
Haddi Değildir
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, Aylık Mizah Dergisi Komikaze'de yayınlanan, peygamber ve İslami değerlerin aşağılayan karikatüre tepki göstererek; “Manevi değerlerle mizah olmaz. Hiçbir peygambere hakaret edilmesine izin vermeyiz. Peygamberleri aşağılamak da kimsenin haddi değildir” dedi.
 
AKÇİL’DEN O DERGİYE TEPKİ
Aylık mizah dergisi Komikaze'de yayınlanan Erdil Yaşaroğlu imzalı karikatürde Nuh Aleyhisselam ve İslami değerlerin aşağılanmasına tepki gösteren Diyanet –Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Peygamberler tüm insanlığının ortak değeridir. Peygamberleri mizah konusu yapmak onları aşağılamak kimsenin haddi değildir. Bunun basın özgürlüğü ile bir ilgisi yoktur. İnançlarımıza manevi değerlerimize yapılan bu saygısızlığı kınıyor, karikatürü yapanı, yayınlayanları Müslüman halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum” dedi.
“PEYGAMBERLER TÜM
İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERİDİR”
Söz konusu karikatürlerin Turkcell operatörünün “Dergilik” uygulamasında da yer almasını eleştiren Akçil; “Biz Müslümanlar peygamberleri ayırt etmeyiz. Hepsi bizim peygamberimiz, Allah’ın elçileridir ve hiç birine hakaret edilmesine, aşağılanmasına izin vermeyiz. Kimse bir başkasının kutsalına, inançlarına hakaret edip basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne sığınamaz” şeklinde konuştu.
“DİNİMİZE VE İNANCIMIZA HARAKET
EDİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYİZ”
Peygamberlere ve dini değerlerimize yapılan hakaretler karşısında hiçbir Müslüman’ın sessiz kalmayacağını belirten Başkan Akçil; “Bizler sevgi ve merhamet dini İslam’ın temsilcileriyiz. Biz kimsenin peygamberine kitabına küfretmeyiz. Ne bizim ne de bir başka inanç grubunun inancına, kutsalına hakaret edilmesine de izin vermeyiz. Sağduyu ve aklıselimle güzel dinimizin bizlere öğrettiği hassasiyetle tepkimizi ortaya koymasını da biliriz” dedi.
O İÇERİKLER KALDIRILDI
Öte yandan, Dergilik Dijital Yayıncılık Platformu, söz konusu karikatörlerle ilgili içeriklerin platformdan kaldırıldığını bildirdi.
Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; “Türkiye’nin en kapsamlı dijital yayıncılık platformu olan Dergilik’te, mizah, otomobil, moda, finans, iş dünyası, eğitim ve bilim gibi onlarca farklı kategori altında binlerce derginin yanı sıra yerel ve ulusal çapta yayın yapan yüzlerce gazete de okurları ile buluşmaktadır.
Platformda yer alan tüm yayınlar Dergilik platformuna kendi yayıncıları tarafından yüklenmekte olup içeriklerle ilgili her türlü hukuki sorumluluk içeriği sağlayan veya icra eden kişi veya şirketlere aittir.
Zaman zaman farklı nedenlerle şikayetler platformumuza iletildiğinde, ilgili yayın incelemeye alınarak yasal içerik sahipleri bilgilendirilmekte ve gerekli durumlarda platformdan kısmen veya tamamen kaldırılmaktadır.
Bugün sosyal medyada tartışma ve eleştiri konusu olan Komikaze dergisinde yer alan karikatürlerle ilgili olarak gerekli süreç işletilmiş ve söz konusu içerikler 13.09.2020 saat 11:15’ten itibaren Dergilik platformumuzdan kaldırılmıştır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.



 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °