Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil’den; Sendikanıza Sahip Çıkın Vurgusu!

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil’den; Sendikanıza Sahip Çıkın Vurgusu!

ISPARTA 16.02.2022 14:38:00 0
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil’den; 
Sendikanıza 
Sahip Çıkın 
Vurgusu!
Sendikasının Genişletilmiş İl Divan Toplantısında konuşan Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, son zamanlarda sendika sayılarında bir hayli artış olduğunu belirterek; “Hepsini toplasan bir Diyanet – Sen etmiyor. Onun için sendikanızın ve sunduğu hizmetlerin değerini iyi bilmeliyiz. Birlik ve beraberlikten ayrılmamalıyız. Zira, Diyanet – Sen bölünmekten değil, birlik ve beraberlikten ortaya çıkan bir sendikadır” dedi.
 
Memur Sendikaları Konfederasyonuna (Memur – Sen) bağlı olan ve kısa adı Diyanet – Sen olan Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikasının Isparta Şubesi tarafından düzenlenen ‘Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’ gerçekleştirildi.
TOPLANTIYA YOĞUN KATILIM
Geçtiğimiz gün Kirazlıdere Belediye Tesislerinde yapılan ve saat 10.00’da başlayan Toplantıya; Diyanet – Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Genel Başkan Yardımcısı Ali Güzel, Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay, Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil ve Yönetim Kurulu, Burdur ve Antalya Şube Başkanları, İlçe Temsilcileri ve çok sayıda üye katıldı. Toplantı Diyanet – Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Güzel’in Kur’anı Kerim Tilaveti ile başladı ve kahvaltının yemek duasını ise İl Müftü Yardımcısı Halil Taş yaptı.
AKÇİL; “KATILIMLARINIZ
İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM”
Toplantının açılış konuşmasını Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil yaptı. Akçil konuşmasında; “Değerli Genel Başkanım, Memur – Sen İl Temsilcim, Müftü Yardımcım, Komşu illerimizin Şube Başkanları, İlçe Temsilcilerimiz, Yöneticilerimiz ve üyelerimiz Genişletilmiş İl İstişare Toplantımıza hoşgeldiniz. Böylesine güzel bir günde katılımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Kar – Çamur demeden hava şartlarının zorlu olmasına rağmen toplantımıza katılan Genel Başkanımız sayın Ali Yıldız da bizi yalnız bırakmamışlardır. Kendisine çok teşekkür ediyorum.
“SON ZAMANLARDA SENDİKA
SAYILARI BİR HAYLİ ARTTI ANCAK…”
Ben öncelikle şunu söylemek istiyorum. Birlik – beraberlik ve samimiyet içinde hareket edersek bizi kimse yıkamaz. Malumlarınız olduğu üzere bu sendikacılık konusunu da bir hayli çoğulculaştı. Öyle ki, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki personeli üye olabileceği tam 23 sendika var. Var ama 22’sini toplasan bir tane Diyanet – Sen etmiyor. Diyanet – Sen gerek üyesinin çokluğu gerekse üyelerine verdiği hizmet bakımından hepsinin üzerinde bir sendikadır. Onun için sizlerden ricam bulunduğunuz konumu, üyesi olduğunuz Diyanet – Sen’in değerini iyi bilin. Sadakatla ve samimiyetle hareket ederek hiçbir zaman dışardan gelen olumsuzluklara mahal vermeyin.
“SORUNLARINIZIN
ÇÖZÜMÜ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Bizler din görevlileri olarak Yüce Dinimiz İslam’ı halkımıza anlatmak, aktarmak gibi çok güzel ve onurlu bir hizmeti yerine getiriyoruz. Tabiki genel ve kurumsal olarak sorunlarımız var. Bunların çözümü sendikayı terk etmek değil, birlik ve beraberlik içinde çözüm yolları aramaktır. Bakın, Genel Başkanımız burada. Tüm din görevlilerimizin, tüm üyelerimizin sorunlarını en üst perdeden çözümü noktasında çalışmalar yapıyorlar. Hükümetle görüşülecekse görüşerek maaşlarımızdan özlük haklarımıza kadar kazanımlarımıza katkı sağlıyorlar. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum.
“SENDİKAMIZA SADAKATLA SAHİP ÇIKALIM”
Bizler de Diyanet – Sen Isparta Şubesi olarak ilimizdeki sorunların çözümü noktasında çalışmalar yapıyoruz. Çözemediklerimizi, bizi aşan sorunları Genel Merkezimize iletiyoruz ve orada çözümlenmesini sağlıyoruz. Benim sizlerden iki talebim var. Birincisi kurumsal ciddiyet. İkincisi sendikal ciddiyet. Bu iki unsura çok dikkat etmeliyiz ve hem çalıştığımız kurumumuza hem sendikamıza iyi sahip çıkmalıyız. Zira, Diyanet – Sen bölünmeden değil, birliktelikten doğan bir sendikadır. Hem sendikamıza hem sendikamızın bizlere sunduğu hizmet ve değerlere iyi sahip çıkalım” dedi.
YILDIZ; “DİYANET – SEN OLARAK
BÜYÜK KAZANIMLAR ELDE ETTİK”
Toplantıda daha sonra Diyanet – Sen Burdur Şube Başkanı Bünyamin Özbaş ve Antalya Şube Başkanı Mevlüt Sancar ile Genel Başkan Ali Yıldız birer konuşma yaptılar. Genel Başkan Yıldız, konuşmasında Diyanet – Sen olarak din görevlilerine kazandırdıkları kazanımları ayrıntılı olarak anlatarak; “Isparta Şube Başkanımız sayın Osman Akçil ağabeyimiz bugün burada gerçekten çok güzel bir program hazırlamış. Kendisine çok teşekkür ediyorum ve Isparta’da olmaktan büyük mutluluk duydum” dedi.
DİYANET – SEN ISPARTA ŞUBESİNİN GENİŞLETİLMİŞ İL İSTİŞARE TOPLANTISINDAN GÖRÜNTÜLER;






Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °