Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil’den Özel’e Sert Tepki; Reddediyor Ve Kendisini Kınıyoruz

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil’den Özel’e Sert Tepki; Reddediyor Ve Kendisini Kınıyoruz

ISPARTA 30.12.2021 11:01:00 0
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil’den Özel’e Sert Tepki;  
Reddediyor 
Ve Kendisini
Kınıyoruz
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, konuşmasında 4 - 6 yaş Kur’an kurslarını ve Diyanet'i hedef alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e sert tepki göstererek; “Dini dizayn etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bu milleti özünde var olan değerlerinden kimse koparamadı, koparamayacak da... Dini ve milli değerlerimizle barışık olmayan bu zihniyeti ve yapılan açıklamaları asla kabul etmiyor, ret ediyor ve kınıyoruz” dedi.
 
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in yaptığı konuşmanın tam bir skandal olduğunu ve 28 Şubat'ı çağrıştıran ifadelerden ibaret olduğunu ifade eden Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in yaptığı konuşmasında 4 - 6 yaş Kur’an kurslarını ve Diyanet'i hedef alarak; “Orta çağ düşüncesini kurumsallaştırmanın ne faydası var. Diyanet'in işi mi Milli Eğitim'in işi mi? Sübyan Mektepleri'ni kurmuşlar kurumsallaştırıp zorunlu yapmaya çalışıyorlar. Ortaçağ düşüncesine yönelmenin Cumhuriyet'e faydası yok. Tamamen yanlış bir işi benimseyip 20 yılın sonunda okuduğunu anlamayan bir nesil... Okuduğunu anlamaz tabii..." Demiştir. Ardından "Anadolu Müslümanlığı" ifadeleriyle de ayrıştırıcı ve çağ dışı bir açıklama yapmıştır.
“ŞİDDETLE KINIYOR
VE REDDEDİYORUZ”
Sayın Özel’e buradan sesleniyorum. Dini dizayn etmek kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bu milleti özünde var olan değerlerinden kimse koparamadı, koparamayacak da... Dini ve milli değerlerimizle barışık olmayan bu zihniyeti ve yapılan açıklamaları asla kabul etmiyor, ret ediyor ve kınıyoruz” dedi.
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °