Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil’den; Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil’den; Camiler ve Din Görevlileri Haftası Mesajı

ISPARTA 3.10.2022 14:14:00 0
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil’den; 
Camiler ve 
Din Görevlileri 
Haftası Mesajı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl 1 – 7 Ekim tarihlerinde kutladığı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, haftanın önemine değinerek; “Tüm Din Görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum” dedi.
 
Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl Mevlid-i Nebi haftasına denk gelmesi sebebiyle teması “Peygamberimiz, Cami ve İrşat” olarak belirlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl 1 – 7 Ekim tarihlerinde kutladığı Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, haftanın önemine değinerek bütün din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutladı.
AKÇİL; “CAMİLERİMİZ HAYATIN
MERKEZİNDE OLMALIDIR”
Başkan Akçil mesajında; “Camiler, dini ve milli değerlerimizin, edep ve ahlakımızın hem öğretildiği hem de en zarif bir şekilde örneklerinin sergilendiği ve uygulandığı eğitim merkezidir. Camiler birlik ve beraberliğimizin ilham kaynağıdır. Camilerin sadece ibadethane olarak değil, aynı zamanda kültürel ve manevi ilişkilerin sağlandığı yerler haline getirilmesi için çalışmalar yapılmalıdır. Tarih boyunca Türk- İslam coğrafyasında cami ve mescit yapımına büyük özen gösterilmiştir. Camiler yalnız ibadet yeri olarak değil halkın her ihtiyacının karşılanması için eğitim ve adli hizmetler vermiş, kalacak yeri olmayan garip gurebanında barınmasına imkân sağlamıştır. Camilerimiz tekrar eski önemini geri kazanmalı, toplumun merkezinde olmalı ve medeniyet merkezi haline getirilmelidir. Camiler vatan toprağının tapusu, din görevlileri de milli birlik ve beraberliğin çimentosu ve harcıdır” dedi.
“DİN GÖREVLİLERİNİN
SORUNLARI ÇÖZÜLMELİDİR”
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla din görevlilerinin sorunlarına da değinen Başkan Akçil; “Camiler ve Din Görevlileri Haftasında esas konunun camiler ve din görevlileri olması gerektiğini söyleyerek, hafta boyunca gerçekleştirilen etkinliklerde din görevlilerinin sorunları da gündeme getirilmelidir. Toplu sözleşme görüşmelerinde mutabakat altına alınan maddeler hayata geçirilmelidir ve Kurum içindeki adaletsizlik ve eşitsizlikler biran önce giderilmelidir. Mülakatlar kaldırılarak, puan sistemine göre atama yapılmalıdır. Sözleşmeli, Vekil ve Fahri görevli meslektaşlarımıza kadro verilmelidir.
“CAMİLER VE DİN
GÖREVLİLERİ HAFTASINI
KUTLUYORUM”
Bu vesileyle Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın başta yurt içi ve yurtdışındaki tüm Diyanet teşkilatı mensuplarına hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise sağlık, huzur ve mutluluklar diliyorum” dedi.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °