Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Bakanı Osman Akçil; Hicri Yılbaşınız Kutlu Olsun

Diyanet – Sen Isparta Şubesi Bakanı Osman Akçil; Hicri Yılbaşınız Kutlu Olsun

ISPARTA 21.08.2020 06:57:00 0
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Bakanı Osman Akçil; 
Hicri 
Yılbaşınız
Kutlu Olsun
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Bakanı Osman Akçil, Miladi takvime göre, 622 yılında Hz. Muhammed (s.a.v) ve çevresindeki Müslümanlara, Mekke’de eza ve cefanın artarak hayat hakkı tanınmaması üzerine Medine’ye hicret etmesi İslam tarihi içinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek; “Bu hicret İslam Dünyasında Hicri Yılbaşı olarak kutlanır. Tüm İslam alemine kutlu olsun” dedi.
 
Bu doğrultuda, dünden itibaren yani 20 Ağustos 2020 Perşembe Gününden itibaren 1 Muharrem 1442 Hicri Yılının başladığını ve 29 Ağustos 2020 Cumartesi Günü Aşure Günü olduğunu ifade eden Diyanet – Sen Isparta Şubesi Bakanı Osman Akçil, Hicri Yılbaşı ile ilgili kutlama mesajı yayınladı.
AKÇİL; “EZA CEFA ARTINCA MEKKE’DEN
MEDİNEYE HİCRET ETTİ”
Başkan Akçil, mesajında; “Peygamber Efendimiz Muhammed (S.A.V)’in Mekke’den Medine’ye hicret edişinin 1433. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Miladi takvime göre, 622 yılında Hz. Muhammed (s.a.v) ve çevresindeki Müslümanlara, Mekke’de eza ve cefanın artarak hayat hakkı tanınmaması üzerine Medine’ye hicret etmesi İslam tarihi içinde önemli bir yere sahiptir ve hicri yılbaşı olarak kutlanır.
“İSLAM DİNİ DOSTLUĞU, KARDEŞLİĞİ
VE SEVGİYİ YAYMAYI EMREDER”
Hicret, İslâm tarihinin en önemli olayıdır. Hicret, Müslümanları, müşriklerin zulmünden kurtarmış, İslâm'a yayılma imkânı sağlamış, böylece Hicret, ilk Müslümanların, sıkıntılı günlerden kurtulmalarına ve kardeşlik esası üzerine kurulan toplum hayatına kavuşmalarına vesile olmuştur. Ayrıca İslâmiyet, Mekke şehri hudutları dışına Hicret'le taşmış ve bu güneş, dünyaya Medine ufuklarından yayılmıştır. Ülkemizde ve dünyada şiddet olaylarının arttığı ve özellikle bölgemizde savaş, kan, gözyaşı ve vahşetin bütün çirkinliği ile yaşandığı şu günlerde sevgi barış ve kardeşlik dini İslamı yeniden idrak etme ve tüm insanlığa tebliğ etme zamanıdır.
“TÜM İSLAM ALEMİNİN HİCRİ
YILBAŞINI TEBRİK EDERİM”
Diyanet – Sen Isparta Şubesi olarak; başta Diyanet – Sen teşkilatı olmak üzere tüm Müslümanların Hicri Yılbaşını tebrik ederken asırlarca insanlığa yüksek medeniyetler kurarak hizmet vermiş bir dinin mensubu ve O’nun Elçi’sinin ümmeti olarak, tüm Müslümanları bu değerli mirasa sahip çıkmaya, anlamaya ve yaşamaya davet ediyoruz” dedi.

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °