Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil; Miraç Allah’a Yükselmektir

Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil; Miraç Allah’a Yükselmektir

ISPARTA 10.03.2021 06:01:00 0
Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil; 
Miraç
Allah’a
Yükselmektir
Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, bu akşam idrak edeceğimiz Mübarek Miraç Kandili münasebetiyle bir tebrik mesajı yayınladı.
 
Başkan Akçil mesajında; “Miraç Kandili Ümitlerin tükendiği noktada ilahi davetle yeniden yeşeren gece, Mekke'de Müslümanlara uygulanan boykot 3 sene gibi bir zaman diliminde yayılmıştı tam bitti derken Peygamber Efendimizin amcası Ebu Talip değerli eşi Hz Hatice annemiz vefat etmiştir.
 
Ümitlerin bitme noktasına geldiği bu anda Allahu Teala Peygamber Efendimizi huzuruna davetle şereflendirmiştir davetin adı Miraç İsra suresinde geniş yer bulmaktadır bir takım ayetleri göstermek için Mescidi haramdan mescidi aksaya yolculuktur bu yolculuğun dönüşünde Allahu Teala Habibi Hz Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem ile kullarına hediye göndermiştir ümmetin bitme noktasında olduğu darda olduğu günümüz dünyasında Peygamberimizin Miraçtan getirdiği 3 hediye ile birlikte dirilişe yönelmenin adıdır.
 
Miraç Bakara suresinin son iki ayeti 1. Ayet hayatı yaşanılabilir bir iman ile yaşamayı 2. Ayeti ayakta durabilmek için duayı gerektirdiğini görüyoruz 2. Olarak beş vakit namazdır Allahu Teala'nın bildirdiğine göre namazını dosdoğru kılan tüm kötülüklerden arındırır 3. Hediyemiz Allah'a ortak koşmaya Müslümanların bağışlanmaları cennete konulacağıdır ümmetin bu üç hediye bitme noktasında olduğu günümüzde dirilişine vesile olur inşallah milletin ümmetin darda olduğu günümüz dünyasında dirilişine bu üç hediye vesile olur inşallah bu dilek ve temennilerle ümmetin kandilin mübarek olsun. Allah ordumuzu Yurdumuzu emniyet güçlerimize Mansur ve muzaffer eylesin.
 
Diyanet – Sen Isparta Şube ve yönetim kurulu olarak Hayırlı kandiller dilek ve temennisiyle Selam ve dua ile saygılar sunuyorum” dedi.
 
 
 

Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °