Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Diyanet - Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil’den; Ramazan Bayramı Mesajı

Diyanet - Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil’den; Ramazan Bayramı Mesajı

ISPARTA 13.05.2021 05:13:00 0
Diyanet - Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil’den; 
Ramazan 
Bayramı 
Mesajı
Diyanet - Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, Ramazan Bayramı münasebeti ile yayınladığı mesajında “Bu Ramazan aramıza mesafeler girse de gönüller bir olsun, evimizde kalalım dualarda buluşalım” dedi.
 
Başkan Osman Akçil, mesajında; “Ülke, millet ve İslâm âlemi olarak bir Ramazan Bayramını daha idrak etmenin sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz. Bayramlarımız her yıl Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu müstesna günlerdir” dedi.
Bu yıl Koronavirüs salgını nedeni ile farklı bir Bayram deneyimi yaşayacağımızı belirten Başkan Akçil; “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizde de alınan sıkı tedbirler ve kurallara uyulmasıyla kontrol altına alınmaya başlayan Koronavirüs salgını tedbirleri çerçevesinde bu yıl Ramazan Bayramımızı aile bireylerimizle geçireceğiz. Çoğumuz belki ilk defa anne babasından, anne babalar evlatlarından, akraba ve eş dostlarımızdan uzak bir bayram yaşayacağız. Bundan dolayı biraz hüzünlü biraz buruk olabiliriz. Ancak ileride sevdiklerimize daha sıkı sarılabilmek için bu bayram biraz daha dişimizi sıkmamız biraz daha kurallara riayet etmemiz gerekiyor.” İfadelerine yer verdi.
Arada mesafeler olsa da yine de sevdiklerimizi ihmal etmememiz gerektiğinin altını çizen Akçil, mesajına şöyle devam etti: Yanlarına gidemesek de telefonla mutlaka büyüklerimizi arayalım. Teknolojik imkanları bu bayram bayramlaşmak için kullanalım. Sevdiklerimizle aramızda mesafeler olsa da gönülden birbirimiz için yapacağımız dualar bizi birbirimize daha da yaklaştıracaktır. Salgın belasından kurtulmak,  akan kan ve gözyaşının, savaşların durması için Rabbimize bol bol dua edelim. Bayramlarımızın, birlik ve beraberliğimizin, kardeşliğimizin kıymetini bilelim.
Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Allah’tan Ramazan Bayramı’nın hem milletimize, hem gönül coğrafyamıza ve acılar içerisinde kıvranan alemi İslam’a ve camiamıza huzur, barış, sağlık, adalet ve merhamet getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °