Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil; Allah’a Şükürler Olsun…

Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil; Allah’a Şükürler Olsun…

ISPARTA 11.07.2020 11:24:00 0
Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil; 
Allah’a
Şükürler 
Olsun…
Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı ve İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, 1934 yılında müzeye çevrilen Ayasofya Camisinin ibadete açılmasının, Müslümanların 86 yıldır süren mahzunluğunu sona erdirdiğini belirterek; “Allah’a şükürler olsun ki, Ayasofya tekrar camiye çevrilerek ibadete açıldı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun” dedi.
 
AKÇİL; “AYASOFYA OSMANLI
ECDADIMIZIN BİZE EMANETİDİR”
1930 yılında tamirat gerekçesiyle ibadete kapatılan ve ardından 24 Kasım 1934 tarih ve 7/1589 sayılı Bakanlar Kurulu kararıyla Müzeye çevrilen ve bir yıl sonra da ziyarete açılan Ayasofya Camisi’nin 86 yıldır süregelen mahzunluğunun dün itibariyle sona ermiş olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını ifade eden Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı ve İHH Isparta Temsilcisi Osman Akçil, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’in 400 yıl önce ‘İstanbul mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur’ Hadisi şerifinde buyurduğu gibi Fatih Sultan Mehmet’in Ayasofya’yı fethin sembolü olarak milletine yani bizlere emanet etmiştir. Bu nedenledir ki Ayasofya’nın müzeye çevrilmesini bu millet içine sindirememiş, emanete sahip çıkamadığı için hüzünlüydü.
“AYASOFYA’NIN İBADETE AÇILMASI
GEÇMİŞİMİZE VEFA BORCUMUZDU”
Bu millet Ayasofya’nın 86 yıl süren bu durumunu asla hazmedemiyordu. Bu yüzdendir ki Ayasofya hasretini anlatan yüzlerce şiirler, yazılar kaleme alınmıştır. Arif Nihat Asya’dan, Necip Fazıl’a, Ali Ulvi Kurucu’dan, Osman Yüksel’e şairlerimiz bu hasreti anlatmıştır. Ayasofya’nın ibadete açılmasını istememiz elbette sadece cami ihtiyacından değildi. İstanbul’u fetheden şanlı Sultan’a, onun kahraman askerlerine vefa borcumuzun gereğiydi. Peygamber Efendimiz (SAV) olan hürmetimizin gereğiydi” dedi.
“TÜRK MİLLETİ 86 YILDIR BU
MÜJDELİ HABERİ BEKLİYORDU”
Daha önce 2 Temmuz olarak açıklandığı gibi Danıştay 10. Dairesi tarafından dün Ayasofya ile ilgili o tarihi kararın verildiğini ve hemen ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da Ayasofya’nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredildiğini dile getiren Başkan Akçil; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Milleti tarafından 86 yıldır beklenen müjdenin verilmesi bizleri son derece mutlu etmiştir.
“AYASOFYA BU MİLLETİN İZZETİ,
ŞEREFİ, ONUR VE HAYSİYETİDİR”
Yıllardır Ayasofya’nın ibadete açılmasının hasretini çeken bu millet, Ayasofya’nın ibadete açılma kararı ile adeta sevince boğulmuştur. Zira, Ayasofya bu milletin izzeti, şerefi, onur ve haysiyetidir
“ALLAH
CUMHURBAŞKANIMIZ’DAN
RAZI OLSUN”  
Bu bağlamda, 86 yıllık hasreti sona erdirerek Ayasofya’nın ibadete açılmasını sağlayan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyro, ondan Allah razı olsun diyorum” dedi.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °