Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Akçil’den; LGBT ahlâksızlığına sert tepki!

Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Akçil’den; LGBT ahlâksızlığına sert tepki!

ISPARTA 7.07.2019 09:14:00 0
Diyanet – Sen Isparta Şube Başkanı Akçil’den; 
LGBT 
ahlâksızlığına 
sert tepki!
Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, sosyal medyada eşcinsellikle ilgili paylaşımlara ilişkin, "Eşcinsellik övgüsü, varoluş gerçekliği dışındaki sapkın yönelimlerin meşrulaştırılması demektir. Dolayısıyla söz konusu paylaşımlar, neslin devamına, toplumun inanç ve değerlerine saldırmaktadır" açıklamasında bulundu.
 
Son zamanlarda Türkiye çapında eşcinsel bireyleri ilgilendiren etkinlikler; LGBT dernekleri tarafından düzenlenen veya düzenlenecek eylem ve duyurular paylaşılarak, gay ve lezbiyen mekanlarda yapılacak parti ve organizasyonların tanıtımının yapılması ülke genelinde olduğu gibi Isparta’da da büyük tepkilere neden oldu.
AKÇİL; “BU HEM İNSANLIK
DIŞI HEM SAPKINLIKTIR”
LGBT'ler ile ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığının da geçtiğimiz Cuma günü okunan hutbe konusunu bu noktaya dikkat çekmeye ayırdığını vurgulayan Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Osman Akçil, böyle etkinliklerin algı operasyonu ve sapkınlık olduğunu belirtti.
Bu tür insanlık dışı ve sapkın hareketlerin sol gruplar tarafından adeta teşvik edilerek daha da artmasının amaçlandığını ifade eden Başkan Akçil; “Yüce Dinimiz İslam’da böyle sapkınlıklara asla yer yoktur. İnsanların cinsiyeti Allah tarafından belirlenir ve bu konu kesinlikle özgürlük alanı olamaz.
“NESLİMİZİN GÜVENLİĞİ
DOKUNULMAZDIR”
Neslimizi muhafaza etmek ve geleceğimize sahip çıkmak, mümin bir kul olarak hepimizin vazifesidir. Nesil güvenliği, en az can ve mal güvenliğimiz kadar değerlidir ve dokunulmazdır. İffet ve haysiyetimiz, helal dairesinde yaşama gayretimiz mukaddestir. Hem kadının, hem de erkeğin iffetini, saygınlığını ve haklarını korumaya yardım eden en değerli kurum ailedir. Aile hayatı, aramızda güven ve huzur bağları örer.
“AİLEYİ YOK
SAYAMAZSINIZ”
Aileyi yok sayan ve aile yapısını bozan her türlü düşünce ve davranış, aslında toplumsal bağları hedef almaktadır. Bir toplumun geleceğine umutla bakabilmesi için, öncelikle evlenme çağına gelmiş genç kuşaklar, bir yuva kurarak meşru birlikteliklere özendirilmelidir. Zira aile, dünden bugüne insanoğlunun neslini sağlıklı bir biçimde devam ettirebilmesi ve medenî bir hayat sürdürebilmesi için bahşedilmiş en eski ve en köklü ocak, en muhkem kaledir.
“FITRATIN KODLARIYLA
OYNAMAYIN”
Yüce Dinimiz İslam’da aile kurumu dokunulmazdır. İnsanın cinsiyeti Allah tarafından belirlenir. Irkımızı, rengimizi ve ömrümüzü olduğu gibi cinsiyetimizi de Yüce Yaradan belirlemiştir. Fıtratın kodlarıyla oynamak, yaradılıştan gelen özellikleri değiştirmeye çalışmak sünnetullaha aykırıdır. Cinsiyete müdahale eden ve cinsiyetsizliğe davet eden çabalar, sadece bireyin değil, bütün bir neslin felaketini hazırlar.
“CİNSİYET SEÇİMİ ÖZGÜRLÜK ALANI DEĞİLDİR,
HADDİNİZİ AŞIP KULLUKTAN SAPMAYIN”
Cinsiyet seçimini kişisel bir özgürlük alanı gibi göstererek ilahi iradeyi yok saymak, haddi aşma ve kulluktan sapmadır. Tarih boyunca bütün inançlar, bu tür anlayışları şiddetle reddetmiş ve lanetlemiştir.
“BU TÜR SAPKINLIKLARA KARŞI, MİLLİ VE MANEVİ DEĞERLERE SAHİP NESİLLER YETİŞTİRMEK İÇİN ÇABAMIZ SÜRECEK”
Tüm bu gerçekler ortada iken, sosyal medyada, sol gruplar tarafından eşcinselliği öven ve meşrulaştıran mesajlar yayınlanmaya başlandı. Tek bir elden hazırlandığı ve planlı bir işaretle başlatıldığı fark edilen bu eylemler kabul edilemez. Eşcinsellik övgüsü, varoluş gerçekliği dışındaki sapkın yönelimlerin meşrulaştırılması demektir. Dolayısıyla söz konusu paylaşımlar, neslin devamına, toplumun inanç ve değerlerine saldırmaktadır.
Diyanet – Sen olarak; milli ve manevi değerlerimizin referansıyla; sağlıklı nesillerin korunması konusunda hassasiyetle çabalıyoruz. Aileyi tehdit eden her türlü fikir ve oluşuma karşı mücadele edeceğiz” dedi.
 

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °