Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Diyanet İşleri Başkanlığından Önemli Uyarı; Dişi Kurban Tercih Etmeyin!

Diyanet İşleri Başkanlığından Önemli Uyarı; Dişi Kurban Tercih Etmeyin!

SON DAKİKA 28.06.2022 16:35:00 0
Diyanet İşleri Başkanlığından Önemli Uyarı; 
Dişi Kurban
Tercih Etmeyin!
Diyanetin Din İşleri Başkanlığı kurban kesecek vatandaşlara önemli ipuçları vererek “dişi hayvanlar tercih edilmemelidir” uyarısı yaptı.  
 
Kurban bayramına sayılı günler kala Diyanet Müftülük kanadı ile vatandaşlara bilgilendirmelerde bulunuyor. Bu kapsamda kurban keseceklere “hayvan neslinin devamı için dişi hayvanlar tercih edilmemelidir” uyarısı yapıldı.  
 
İşte Diyanetin bu konu hakkında bilgilendirmesi şu şekilde; “Her ibadette olduğu gibi kurban ibadetinde de belirli şartlar vardır. Akıllı, büluğ çağına ermiş, dini ölçülere zengin sayılan Müslümanlar Peygamberimiz (s.a.s)’i örnek alarak kurban keserler. Kurban edilecek hayvan ise İslam’ın emrettiği küçük veya büyükbaş hayvanlardan biri olmalıdır.
 
Kurbanın sağlıklı, organları tam ve besili olması hem ibadet açısından hem de sağlık bakımından önemlidir. Kurban edilecek hayvan, Peygamberimiz (s.a.s)’in sünnetiyle tayin edilen yaş şartını taşımalıdır. Satıcının bu şartlara özenle riayet etmesi alıcının da gerekli araştırmayı yapması dini ve ahlaki bir sorumluluktur. Diğer yandan hayvan neslinin devamı için dişi hayvanlar tercih edilmemelidir.”

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °