Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Diyanet İşleri Başkanlığı Uyardı; Kesinlikle Uzak Durun!

Diyanet İşleri Başkanlığı Uyardı; Kesinlikle Uzak Durun!

ISPARTA 15.04.2020 17:57:00 0
Diyanet İşleri Başkanlığı Uyardı; 
Kesinlikle 
Uzak 
Durun!
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Din İşleri Yüksek Kurulu, Koronavirüs salgını devam ettiği müddetçe sosyal izolasyon kuralı çerçevesinde başkalarıyla temastan kaçınılması gerektiğini belirterek; “Bu doğrultuda akraba, komşu ve dostlarla beraber iftar yemekleri düzenlemekten kesinlikle uzak durulmalıdır" denildi.
 
'AKRABA, KOMŞU,
DOSTLARLA İFTAR YOK'
Din İşleri Yüksek Kurulu, Ramazan ayına sayılı günler kala Koronavirüs ve Ramazan konusunda çok önemli açıklamalarda bulundu. Başkanı Ekrem Keleş yaptığı açıklamada Sağlık durumları hiçbir şekilde kaza oruçlarını tutmaya el vermeyenlerin tutamadıkları her bir gün için fakirlere bir oruç fidyesi ödemeleri gerektiği kaydedilerek, "Dini vecibelerin yerine getirilmesinde müminlerin, ihlas ve samimiyetle Allah’a kulluk bilincini kaybetmeden doktorlarla istişare ederek bu kararı vermeleri ve keyfi değerlendirmelerden kaçınmaları gerekir. Salgın devam ettiği müddetçe sosyal izolasyon kuralı çerçevesinde başkalarıyla temastan kaçınmalı, bu doğrultuda akraba, komşu ve dostlarla beraber iftar yemekleri düzenlemekten kesinlikle uzak durulmalıdır" denildi.
“RAMAZAN AYINI HAKKIYLA
İDRAK ETMEYE ÇALIŞIN”
Halkın, toplum sağlığını korumakla görevli yetkililerin koyduğu kurallara uymaları, kendilerinin ve başkalarının hayatını tehlikeye atabilecek tutum ve davranışlardan uzak durmaları medeni bir sorumluluk olduğu gibi dini bir vecibe olduğunun da altı çizilirken, "Yaşadığımız bu zor süreçte ortaya çıkabilecek yeni sıkıntıları da göz önünde bulundurarak ihtiyaç sahibi kardeşlerimize bağışlarımızı ulaştırmak ve yardımlaşmak, infak ayı olan Ramazan’ı hakkıyla idrak etmeye ve paylaşma bilincimizi canlı tutmaya hizmet edecektir" dedi.
 

Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °