Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

DIŞARDA DAHA RAHATIZ GİBİ

DIŞARDA DAHA RAHATIZ GİBİ

ISPARTA 20.10.2021 18:44:00 0

DIŞARDA DAHA
RAHATIZ GİBİ
Isparta32spor futbol kulübünün bu sezon oynadığı 7 müsabakanın küçük bir analzini yapacak olursak, temsilcimiz deplasmanda oynadığı maçlarda daha rahat ve sonuca ulaşabilen bir görüntü sergiliyor.
Ligin ilk haftası deplasmanda oynadığımız Bucaspor maçında 1-1 berabere kalarak 2 puan kaybettik
Ligin ikinci haftasında sahamızda oynadığımız Konya1922 maçında golsüz berabere kalarak yine iki puan kaybettik.
Ligin üçüncü haftasında deplasmanda oynadığımız 24 Erzincanspor maçı bu sezonun en farklı kazandığımız maçı oldu. Temsilcimiz rakibini 3-1 yenerek deplasmanda ilk galibiyetini de almış oldu.
Ligin dördüncü haftasında sahamızda oynadığımız zorlu Tarsusidmanyurdu maçını tek golle kazanarak hem galibiyet serimizi sürdürdük hem de zirve yarışına ortak olduk.
Ligin beşinci haftasını bay geçmemize rağmen rakiplerin puan kaybettiği haftada üst sıralardaki yerimizi korumayı bildik.
Ligin altıncı haftasında yine deplasman yine 1-0’lık galibiyet ve bu kez rakip süper lig tecrübesi olan Akhisarspordu. Deplasmanda kazanma alışkanlığımızı bu maçta da devam ettirmiş olduk.
Ligin Yedinci haftası takımımızın kaderini değiştiren hafta olarak tarihe geçmiş oldu. Lider Pendiksporun bir puanla ilk sırada olduğu hafta rakibimizi yenmiş olsaydık hem lider olacaktık, hem de ligde yenilgisi olmayan tek takım olma unvanımızı ilerleyen haftalara taşımış olacaktık. Rakip güçlü kadrosu, zengin yönetimi ile özel uçakla günübirlik geldiği Isparta’da hakemlerinde yardımı ile tek golle üç puanı alarak zirvede tek başına kalmayı başardı.
Ligin sekizinci haftasında yine deplasman yine tek gol ve yine üç puanla deplasmandaki kazanma alışkanlığını sürdüren temsilcimiz ortaya koyduğu pozitif futbol ile genç ve gelecek vaad eden futbolcuları ile ligin en istikrarlı takımı olma özelliğini bu haftaya kadar taşımış oldu.
Geride bıraktığımız sekiz haftada oynadığımız 7 lig maçında Sahamızda 5 puan kaybederken, deplasmanda sadece iki puan kayıp yaşadık. Buda gösteriyor ki temsilcimiz deplasmanlarda daha rahat gibi!..
Bir başka ayrıntıya daha girmek istiyorum. Zirve mücadelesi veren diğer takımlar rakip fileleri 10 golün üzerinde havalandırırken bizim attığımız gol sayısı 7.
Yine bir başka özelliğimiz gurubun en az gol yiyen takımı da biziz. Kalemizde şuana kadar sadece 3 gol gördük. Yani az atıp, az gol yiyoruz ama en önemlisi de 1-0’da olsa kazanmasını biliyoruz.
Evet bu hafta kendi saha ve seyircimiz önünde sıralamada beşinci durumda bulunan ve haftayı üç puanla kapatan ve zirve mücadelesi veren Kırşehirbelediyespor ile oynayacağız. Belki bir çoklarımız 1-0 olsun bizim olsun diyebilir ama artık saha avantajımızı da kullanarak bol gollü bir galibiyeti de bekliyoruz.
Bu hafta ile birlikte ligin ilk yarısının yarısını geride bırakmış olacağız. Fikstür avantajımızı en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Önümüzdeki haftada zorlu bir deplasmanımız var. Nazillibelediyespor ile dış sahada oynayacağımız maçı da kayıpsız geçersek, sonraki haftalar, kümede kalma mücadelesi veren ve alt sıralarda kendisine güvenli yer arayan takımlardan oluşuyor.
11. Hafta Ankara Demirspor (ligde 13. sırada) ile içerde, 12. hafta Eskişehirsor ( ligde 18. sırada)  ile deplasmanında, 13. hafta Karacabey belediye (ligde 17.sırada)  ile içerde, 14. hafta Şanlıurfaspor( ligde 10.sırada) ile deplasmanda, 15. hafta Kırklarelispor( ligde 12. sırada) ile içerde, 16 hafta zirve mücadelesi veren Pazarspor (ligde 4. sırada) ile deplasmanda, 17 hafta Amedsportif (ligde 3. sırada) ile içerde. 18 hafta Kastamonuspor ile deplasmanda(Bu maç oynanmayacak)19 hafta Zonğuldakkömürspor ( ligde 7.sırada) ile sahamızda oynadıktan sonra ligin ilk yarısını tamamlamış olacağız.
Kalan maçlarımız arasında sahamızda oynayacağımız Amedsportif ve deplasmanda oynayacağımız Pazarspor maçlarını kayıpsız geçersek ligin ilk yarısını ilk üç arasında, belki de Pendiksporun kaybedeceği puanlara göre ilk sırada tamamlama şansımız olacak. Bugünden yarına yorum yapmak, kehanet de bulunmak belki erken, belki de yanlış ama futbolda sadece hafta sonu oynayacağın maçı değil, sonraki maçları da düşüneceksin, planlayacaksın. Ligin ikinci yarısına birkaç takviye yapılırsa, bu takviyeler gol sorununu çözecek oyunculardan oluşmalı, birde orta sahaya iyi bir 10 numara takviyesi yapılırsa biz bu ligi sirküle eder ve şampiyon oluruz.
Evet lafı daha fazla uzatmadan hafta sonu deplasmanda Uşaksporu yenerek bizleri sevindiren ve gelecek adına umutlandıran tüm futbolcuları, teknik kadroyu ve yönetimi tebrik ediyor, hafta sonu oynanacak maçı iple çektiğimizi ifade etmek istiyorum.

Anahtar Kelimeler: gibi daharahatız dışarda
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °