Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

DİNBİRDER Isparta Şubesi Başkanı Süleyman Zengi; Manevi İklimlerin Baharı Mübarek Olsun

DİNBİRDER Isparta Şubesi Başkanı Süleyman Zengi; Manevi İklimlerin Baharı Mübarek Olsun

ISPARTA 12.02.2021 16:13:00 0

DİNBİRDER Isparta Şubesi Başkanı Süleyman Zengi; 
Manevi 
İklimlerin Baharı
Mübarek Olsun
DİN-BİR-DER (Din Görevlileri Birliği Derneği) Isparta Şubesi Başkanı Süleyman Zengi, yarın başlayacak olan ve İslam Dininde Üç Aylar olarak bilinen Recep, Şaban ve Ramazan Aylarının tüm İslam Alemine hayırlara vesile olmasını diledi.
 
DİN-BİR-DER (Din Görevlileri Birliği Derneği) Isparta Şubesi Başkanı Süleyman Zengi, konu ile ilgili olarak yayınladığı mesajında şunları söyledi; “Üç aylar en başından beri Müslümanları terbiye etme, aralarındaki sevgi ve kaynaşmayı sağlama, moralini düzeltme ve geleceğe umutla bakmasını sağlayan eğitim aylarıdır. Bu ayları gereği gibi yaşayan Müslümanlar asla fitneye düşmez, uyanık olur, tehlikeye düşmüş ise bencillik hastalığından sıyrılır, ‘biz’ demeye başlar”.
MANEVİ İKLİMLERİN
BAHARI “ÜÇ AYLAR”
Cenâb-ı Hakk (c.c.) biz mü’minler için rahmeti, feyiz ve bereketi bol olan günler ve aylar halk etmiştir. Yüce Allah bazı mekanları Kabe ve Mescidi Aksa gibi kutsal mekan, bazı zaman dilimlerini Cuma günü ve Üç Aylar gibi mübarek zaman dilimleri ilan etmiştir. Cuma günü faziletli bir gün ise, “üç aylar” olarak bilinen Receb, Şaban ve Ramazan ayları da fazileti büyük, feyiz ve bereketi bol, mübarek aylardır. Zira Receb ayı girince Peygamberimiz (s.a.v.): “Allah’ım! Receb ve Şaban’ı bize mübarek kıl! Bizi Ramazan’a ulaştır!” diye dua ederlerdi. Bu ayların Müslümanlarca değerli addedilmesinin sebeplerinden birisi de Peygamberimiz (s.a.v.)’in bu aylar hakkında verdiği haberlerdir. Rasûlullah (s.a.v.) Efendimiz; “Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım ve Ramazan ümmetimin ayıdır.” buyurmuştur. Üç aylara kutsiyet kazandıran diğer bir önemli özellik beş mübarek kandil gecesinden dördünün bu aylar içerisinde olmasıdır. Receb ayının ilk Cuma gecesi Regâib kandilidir.
 
İslâm âlimleri, Peygamberimiz (s.a.v.)’in bu gecede Yüce Allah’ın manevi ikramlarına eriştiğini, bu sebeple şükür ve hacet için namaz kıldığını bildirmektedirler. Yine Receb ayının yirmi yedinci gecesi İslâm dünyasında Miraç kandili olarak kutlanır. Beş vakit namaz bu gecede farz kılınmış, bu gece nâzil olan Bakara sûresinin son âyetleri ile Müslümanların sıkıntılarının sona ereceği ve ümmet-i Muhammed’e Allah’a ortak koşmadıkları, tevhidden ayrılmadıkları takdirde cennete girecekleri müjdelenmiştir. Şaban ayında "Berat gecesi" bulunmaktadır ki, ayın on beşinci gecesine rastlar. Berat gecesi affedilmek için bulunmaz bir imkandır, Ramazan içinde bulunan Kadir gecesi bin aydan daha hayırlı bir gece olarak kaçırılmayacak büyük kazançların gizlendiği bir gecedir. Her ne kadar ibadet ve affedilme üç aylarda özellikle öne çıkarılsa da, ibadet ve affedilme özellikle günümüzde yanlış anlaşılmış, yanlış anlaşılması özellikle sağlanmıştır. İbadet edeceğiz ibadetin verdiği ruhla, zamanla, imkanla hem ülkemizde, hem dünyada adil bir düzen kurmak için çalışacağız.
 
Affedilmek için tüm ümmeti ve insanlığı kurtarmakla birlikte batıl zihniyetin yerine Hak nizamı kurmamız gerektiğini asla unutmayacağız. Üç aylar en başından beri Müslümanları terbiye etme, aralarındaki sevgi ve kaynaşmayı sağlama, moralini düzeltme ve geleceğe umutla bakmasını sağlayan eğitim aylarıdır. Bu ayları gereği gibi yaşayan Müslümanlar asla fitneye düşmez, uyanık olur, tehlikeye düşmüş ise bencillik hastalığından sıyrılır, ‘biz’ demeye başlar. Müslümanlardaki Dünya hırsı, makam mevki hırsı en az seviyeye iner ki bu büyük bir şanstır hiç umulmadık kurtuluşlar, barışmalar, zulme karşı ayağa kalkmalar, bu zaman diliminde gerçekleşir. Üç aylar Müslümanların nefis muhasebesi yapmalarına bir imkandır, gönüllerin yumuşadığı bu aylarda kan gölüne dönen İslam Alemi peş peşe gelen kandillerle, tutulan oruçlarla üzerindeki ölü toprağını silkeler, Kuran yeni iniyormuş gibi dostunu, düşmanını, müttefikini!, peşinden gittiği liderini!, cemaatini ve gittiği yolunu ayetlere ve sünnete göre tekrar gözden geçirir.
 
Üç aylar, karanlık bulutların dağılmasına Müslüman’a vurulan sahte prangaların parçalanmasına bir vesiledir. Üç aylar, plan, program ve ayağa kalkma, geri kalan dokuz ay ise uygulama sahasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek üç ayların ümmetin ayağa kalkmasına, tüm insanların kurtuluşa ermesine vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz eder, tüm inananların mübarek ay, gün ve gecelerini ayrı ayrı kutlarız” dedi.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °