Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Devlet, Şehit Ailesinin Maaşını Ayağına Götürüyor

Devlet, Şehit Ailesinin Maaşını Ayağına Götürüyor

ISPARTA 30.05.2021 10:39:00 0
Devlet, Şehit Ailesinin 
Maaşını Ayağına 
Götürüyor
Isparta Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hüseyin Karagöz, geçtiğimiz hafta Şırnak’ta şehit olan Uzman Onbaşı Yasin Özdamar’ın Gelendost’un Çaltı köyünde ikamet eden ailesini ziyaret ederek şehitlik maaşını bağlama işlemlerini gerçekleştirdi.
 
UZMAN ONBAŞI YASİN CAN ÖZDAMAR
KUZEY IRAK’TA ŞEHİT DÜŞTÜ, ASKERİ
Görev yaptığı Şırnak’ta Pençe – Şimşek Harekatı bölgesinde şehit olan Uzman Onbaşı Yasin Can Özdamar, arama tarama faaliyeti icra eden TSK unsurlarına bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca açılan taciz ateşi sonucu ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede müdahalelere rağmen şehit olmuştu. Özdamar’ın naaşı 14 Mayıs akşam saatlerinde memleketi Isparta'ya askeri uçakla getirildi. Süleyman Demirel Havalimanına gelen uçaktan alınan naaş daha sonra burada yapılan askeri törenin ardından baba ocağı Gelendost ilçesine bağlı Çaltı Köyüne götürüldü.
ŞEHİDİN CENAZESİNE
BİNLERCE KİŞİ KATILDI
Şehit Yasin Can Özdamar için, 15 Mayıs tarihinde köy meydanlığında cenaze töreni düzenlendi. Şehidin cenaze törenine; Vali Ömer Seymenoğlu, Ak Parti Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ak Parti Isparta Recep Özel ve Ak Parti Isparta Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz başta olmak üzere askeri ve mülki erkan, STK temsilcileri ve binlerce kişi ile Çaltılılar katıldı. Şehit Onbaşı Yasin Can Özdamar, kılınan cenaze namazının ardından köy kabristanlığında dualarla toprağa verildi.
DEVLET AİLESİNE
ŞEHİT MAAŞI BAĞLADI
Şehit Onbaşı Yasin Can Özdamar’ın şahadet mertebesine ermesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) hemen işlemlere başlayarak Şehidin ailesine ‘Şehitlik Maaşı’ başladı.
MÜDÜR HÜSEYİN KARAGÖZ’DEN
ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Isparta İl Müdürü Hüseyin Karagöz, geçtiğimiz gün şehidin ailesinin ikamet ettiği Gelendost ‘un Çaltı Köyüne giderek; Şehidimizin babası Sadettin Özdamar ve annesi Keziban Özdamar’ı ziyaret etti. Ziyarette il Müdürü Karagöz, kurumun tüm imkanlarıyla her zaman yanlarında olduğu belirtilerek yüce Allah’ tan sabır ve tüm aziz şehitlerimize rahmet dileklerini iletti. 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °