Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Dereboğazı şikâyetleri Zabun’u haklı mı çıkarıyor?

Tatil sezonuyla birlikte Dereboğazı(Isparta-Antalya) yolunu kullanan araç sayısı kat ve kat arttı. Henüz tamamı duble yol yapılamayan Dereboğazı’nı kullanan sürücüler, yolun kalitesinin düşük olmasının yanı sıra sosyal ihtiyaçlar?

ISPARTA 14.07.2016 05:41:00 0
Dereboğazı şikâyetleri Zabun’u haklı mı çıkarıyor?
Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte Türkiye’de tatil sezonu başladı denilebilir. Tatil sezonuyla birlikte Isparta-Antalya arasındaki Dereboğazı yolunun kullanımı da kat ve kat arttı. Yoldaki araç sayısının artmasıyla birlikte şikâyetlerde de artış meydana geldi. Haber Merkezimize ulaşan vatandaşlar, genellikle yolda ihtiyaçlarını giderebilecekleri alanların olmamasından şikayetçi. Hatta Antalya çıkışından sonra Isparta’ya 30 kilometre kalana kadar bir benzin istasyonun bile olmadığını dile getiren vatandaşlar, zaman zaman bu durumlardan dolayı Burdur yolunu kullandıklarını belirttiler. Bu durum  AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un geçtiğimiz yıl ‘15 km ötede Burdur duble yolu var. Antalya’ya gitmek isteyenler bu yolu kullansın’’ şeklinde yaptığı açıklamayı gündeme getirdi. Zabun’un bu açıklaması o dönemde tepki görmüştü. Ancak vatandaşlar çoğunluğu tek şerit olan yolun asfalt kalitesinin düşüklüğünün yanında sosyal ihtiyaçların karşılanması için de alanların olmamasının bu yolun kullanımını düşürdüğünü savunuyor.
DİĞER OLUMSUZLUKLAR SAV’DAKİ KÖTÜ KOKU VE RADAR UYGULAMASI
Yol standardının kötülüğünün yanında diğer şikayetler ise Sav’daki kötü koku ve yine Sav’da trafik polislerinin Antalya’dan gelenlere yönelik yaptığı radar uygulaması. Vatandaşlar, güller diyarı Isparta’ya Sav tarafından kötü kokuyla girmekten şikayet ederken, tam da Sav mevkiinde hızı 70 kilometreyi geçen araçlara yönelik radar uygulamasından da şikayetçi. Bir diğer şikayette sıkça trafik kazasının olduğu Dereboğazı yolunda acil servis istasyonunun olmaması. Yolda meydana gelen bir trafik kazası durumunda ambulans istendiği zaman bölgeye göre Antalya, Isparta ya da Burdur’dan ambulanslar sevk ediliyor. Ambulansların kaza yerine ulaşmaları normal süreleri aşabiliyor. Bu nedenle de yolda bir acil servis istasyonunun olmaması olumsuzluk olarak değerlendiriliyor.
75 KM İÇİN UYGULAMA PROJE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Öte yandan Dereboğazı’ndaki duble yol çalışmaları etap etap devam ediyor. Arada kalan 75 kilometrelik kısım için ise Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü’nün uygulama proje çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Daha önce ITSO Meclis Toplantısına katılan Karayolları 13. Bölge eski Müdürü Şenol Altıok, uygulama projelerinin yılın ikinci ya da üçüncü çeyreğinde tamamlanacağını belirterek, 9 tünelin inşa edileceğini belirtmişti.  Bu açıklamaya bakıldığı takdirde yolun duble olarak en aşağı 2020 yılından önce olacağı tamamlanmasının mümkün görünmediği söylenebilir. 

Anahtar Kelimeler:
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °