Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Derbide Kazanan Kastamonuspor; Lideri Değiştiren Maç!

Derbide Kazanan Kastamonuspor; Lideri Değiştiren Maç!

SPOR 4.12.2023 07:35:00 0
Derbide Kazanan Kastamonuspor;  Lideri Değiştiren Maç!

Ispartaspor’un da yer aldığı 2. Lig Kırmızı Grupta LİDER değişti. Grupta oynanan haftanın maçı ve derbi maçında grup lideri Amedspor, sahasında grup ikincisi Kastamonuspor’a 2 – 1 yenilerek liderliği rakibine bıraktı. 

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta, ligin 16. Hafta maçları önceki gün ve dün oynanan maçlarla tamamlandı. 

LİGİN BİRİNCİ VE 

İKİNCİSİ KARŞILAŞTI 

Bu doğrultuda; haftaya 32 puanla Grup Lideri olarak giren Amedspor ile haftaya 31 puanla ikinci sırada giren Kastamonuspor, dün saat 14.00’de Diyarbakır Şehir Stadyumunda karşı karşıya geldi. 

GRUBUN DERBİ MAÇINDA 

KAZANAN KASTAMONUSPOR OLDU 

Maça hızlı başlayan taraf ev sahibi Amedspor oldu. Öyle ki, daha maçın 4. Dakikasında Amedspor Muhammed Enes Durmuş’un ayağından kazandığı golle 1 – 0 önce geçti. Ancak, Amedspor’un bu galibiyet sevinci sadece 17 dakika sürdü. Maçın 21. Dakikasında Kastamonuspor, İlyas Kubilay Yavuz’un attığı golle durumu 1 – 1’e getirerek skoru eşitledi. İlk yarı bu skorla tamamlandı. 

AMEDSPOR’U YENDİ 

RAKİBİNDEN LİDERLİĞİ ALDI 

İkinci yarıya hızlı başlayan taraf bu defa konuk ekip Kastamonuspor oldu. Kırmızı – Siyahlılar maçın 48. Dakikasında Yalçın Kılınç’ın attığı golle 2 – 1 göne geçti. Maçın 70. Dakikasında Amedspor, penaltı atışından da yararlanamayınca maç 2 – 1 konuk ekip Kastamonuspor’un galibiyetiyle sona erdi ve bu sonuçla ligin başından bu yana grupta liderlik koltuğunda bulunan Amedspor, koltuğunu Kastamonuspor’a devretti. Böylece, grubun yeni lideri Kastamonuspor oldu. 

ETİMESGUT VE ERZİNCAN 

MAÇLARI KAYBEDİLMESEYDİ

Bu durum, Ispartaspor’un kendi sahasında kaybettiği Etimesgut Belediyespor ve deplasmanda oynadığı Erzincanspor maçlarını akıllara getirdi. Zira, Yeşil – Pembeli ekip, kazanabileceği bu iki maçı galibiyetle tamamlamış olsaydı şimdi grubun lideri olacaktı. 

 

 


Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °