Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Depremzedeler Bu Şehirde Mutlu; Isparta’dan Allah Razı Olsun

Depremzedeler Bu Şehirde Mutlu; Isparta’dan Allah Razı Olsun

ISPARTA 30.03.2023 13:43:00 0
Depremzedeler Bu Şehirde Mutlu;  Isparta’dan Allah Razı Olsun

HABER: Yunus ÖZLER

K. Maraş Merkezli deprem bölgesinden gelerek Isparta’da KYK Yurtlarına yerleştirilen depremzedeler Isparta’dan memnun. Malatya’dan gelen Depremzede Mustafa Helvacı, Ispartalıların kendilerine son derece iyi ve yardımsever bir yaklaşım gösterdiklerini belirterek; “Ispartalılardan Allah razı olsun” dedi. 

6 Şubat tarihinde saat 04:17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 ve saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7.6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Söz konusu depremler Gaziantep, Adana, Malatya, Hatay, Adıyaman ve Şanlıurfa başta olmak üzere 11 ili derinden etkiledi. Depremlerde on binlerce kişi vefat ederken, on binlerce kişi de yaralandı ve evsiz kaldı. 

ISPARTA SEFERBER OLDU

Isparta ise, deprem haberinin alınmasının hemen ardından tüm kurum ve kuruluşlarıyla depremin yaralarını sarmak için adeta seferber oldu ve iş makinesinden giysiye, yiyecekten hijyen malzemelerine kadar tonlarca yardım deprem bölgesine ulaştırıldı. 

DEPREMZELERER

ISPARTA’DAN MEMNUN

11 ildeki depremlerde evlerini kaybeden on binlerce depremzede ise AFAD’ın koordinatörlüğünde depremin etkilediği 11 il dışında kalan 70 ile dağıtıldı. Bu doğrultuda, Isparta’ya da 12 bin 845 depremzede geldi. Bu depremzedeler başta KYK Yurtları olmak üzere otel ve apartlara, Isparta’da yakınları olanlar ise yakınlarının yanına yerleştirildi. 

DEPREMZEDE MUSTAFA HELVACI;

“DEPREMDE EVİMİZİ KAYBETTİK” 

Isparta’da 3 bin 790 Depremzedenin yerleştirildiği KYK Yurtlarından birinde kalan ve Isparta’ya Malatya’dan gelen Depremzede Mustafa Helvacı, Isparta’dan son derece memnun olduklarını ve Ispartalıların tüm ihtiyaçlarını gidermek için seferber olduğunu söyledi. Helvacı konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Ben 64 yaşında 43 yıllık memurluk hizmetimin ardından emekli olmuş bir kişiyim. Malatya’da ikamet ediyordum. Ancak, 6 Şubat tarihindeki o malum deprem felaketi nedeniyle evimizi kaybettik. 

“ŞEHRİN YETKİLİLERİ BİZİ SÜREKLİ ZİYARET 

EDEREK HİÇ YALNIZ BIRAKMIYORLAR” 

Devletimiz bizi Isparta’ya getirdi ve şuanda bulunduğumuz KYK Yurduna yerleştirdi. Isparta’ya geldiğimiz günden bu yana bize burada çok iyi davranılıyor. Sayın Valimiz her hafta mutlaka bizi ziyaret edip eksiğimizin olup olmadığını soruyor. Belediye Başkanımız ve Eşi yine öyle. Beyazay Derneği Isparta Şube Başkanımız Ahmet Aydemir bey geçtiğimiz gün ziyaretimize geldiler ve sorunlarımızı dinlediler. Hepsine teşekkür ediyorum ve Allah razı olsun diyorum. 

“HER GİTTİĞİMİZ YERDE 

PARA ALMIYORLAR” 

Allah’a şükür bizim durumumuz iyi. Onun için maddi bir desteğe ve yardıma ihtiyacımız yok. Sadece, evimizi kaybetmemizden dolayı doğan bir mağduriyet var. Onu da devletimiz sağolsun gideriyor. Ben ailemle birlikte aracımızla Isparta’ya gelmiş bir depremzedeyim. Geldiğim günden bu yana Isparta’da yaşadıklarımız bizi son derece mutlu etti ve duygulandırdı. Zira, aracımızla bir benzin istasyonuna girdiğimizde aracımızın plakasının 44 olduğunu gören yetkili ‘Siz depremzedesiniz sizden para almayalım’ diyor. Öte yandan, berbere gidiyoruz berber para almak istemiyor. Bu ve buna benzer bir çok yardımseverlik örneği ile karşılaşıyoruz. Tabi, bunlar da bizi hem çok sevindiriyor hem de duygulandırıyor.

“ISPARTALILARDAN 

ALLAH RAZI OLSUN” 

Devletimiz üç öğün yemeğimizden psikoloğumuza kadar hepsini bize gönderiyor. Burada hiçbir eksiğimiz yok Allah’a şükür. Isparta’dan ve Ispartalılardan çok memnunuz. Hepinizden Allah razı olsun” dedi. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °