Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Depremin Ortaya Koyduğu; En Çarpıcı Görüntü!

Depremin Ortaya Koyduğu; En Çarpıcı Görüntü!

ISPARTA 8.11.2020 13:44:00 0
Depremin Ortaya Koyduğu; 
En Çarpıcı
Görüntü!
İzmir’de yaşanan depremde belki de depremin en çarpıcı görüntüsü ortaya çıktı. Bir tarafta hiç mimarlık mühendislik eğitimi almadan ustaların yaptığı yüz yıllık eski ev dimdik ayakta dururken, yanında daha inşaatı bile tamamlanmamış üç katı bina depreme dayanamayarak yıkılmış!!!!
 
NASIL YANİ?
100 yıl önceki teknolojiyle şimdiki teknoloji aynı mı? Ve daha da ötesi insanlara ‘100 yıl öncesindeki yapılar daha sağlam yapılıyormuş’ dedirten bu fotoğraf aslında deprem gerçeğini apaçık ortaya koyuyor.
100 YILLIK BİNA AYAKTA,
YENİ YAPILAN BİNA ÇÖKMÜŞ!
Yüz yıl öncesi Mimarın, Mühendisin olmadığı ve inşaat ustalarının el emeği göz nuru ile yaptıkları ahşap yapı günümüze kadar dimdik ayakta kalmayı başardığı gibi, son depremde de yine ayakta kalmayı başarıyor. Öte yandan, hemen yanında bulunan ve sağlam hatta en sağlam yapıların yapılması için her türlü alet ve edavatın, teknolojinin, teknik personelin (Mimarının ve Mühendisinin) bulunduğu bir zamanda yapılan bina ise depremde yıkılıyor. Her iki yapı arasındaki fark herhalde ‘İnsanlık, Vicdan, Ahlak ve Dürüstlük’ olsa gerek….
 
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °