Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Deplasmandaki 3 Altın Puanın Sebebi: TAKIM SAVUNMASI

Deplasmandaki 3 Altın Puanın Sebebi: TAKIM SAVUNMASI

SPOR 20.09.2021 10:08:00 0
Deplasmandaki 3 Altın Puanın Sebebi: 
TAKIM SAVUNMASI
İşte alın teri, işte zafer. Oh bee. 3 puan, ne güzel. Evet. Isparta 32 spor, 2. Ligdeki ilk 3 altın puan ve ilk deplasman galibiyetini Anagold 24 Erzincansporu hem de evinde 1-3 yenerek elde etti. Helal olsun size gençler. Deplasman zaferindeki başarınız her türlü takdire değer. Aynı hız ve tempoyla devam… Geçtiğimiz Pazar günü saat 15’te Erzincan müstakil atletizm pisti sahasında Gaziantep bölgesi hakemi Özgür Reha Alıcı’nın düdüğüyle başlayan maça ev sahibi seyircisinin de desteğiyle iyi giriş yaptı.
 
Nitekim 9. Dakikada ani gelişen atakta Muhammed ceza alanı içindeki arkadaşı Sefa’ya gönderdiği topa bu futbolcu iyi vuruş yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Erzincanlılar bu gole çok sevindiler. Ancak bu sevinç kısa sürdü. Gol sonrası iyi bir direnç gösteren Isparta 32 spor gol için saldırdı. 13. Dakikada kornerden gelen topu, maçın adamı Mustafa Diler ceza alanı içinde en tehlikeli bölgeye gönderdi, ev sahibi defansının arasından çok iyi yükselen golcümüz genç Burak Aydın topu kafayla filelere takarak eşitliği sağladı. 1-1 Bu gol sonrası ev sahibi takım çözüldü.
 
40. Dakika oynanırken, Mustafa Diler ceza alanına girdi, Erzincan defansından, Yunus, M. Diler’i yere indirince hem sarı kartı yedi, hem de penaltıya neden oldu. Penaltı atışını kullanan tecrübeli futbolcumuz Kadir Yavuz topu ve kaleciyi ayrı ayrı köşelere göndererek takımımızın 2. Golünü kaydetti. (1-2) Ve devre bu skorla bitti. 2. yarıda da üstün oyununu sürdüren genç pembe-yeşilliler, 71. Dakikada ev sahibi ekipten Yunus’un 2. Sarı karttan kırmızıyla oyun dışı kalması üzerine oyuna tamamen hakim oldu.
 
Ve 74. Dakika dolarken Arif Birşen frikikten harikulade güzel bir vuruşla golü kaydederek skoru 1-3’e taşıdı. Oracıkta maç bitti. 3. golden sonra ev sahibi adeta pes etti ve maçı bıraktı. 80. Dakikada oyuna sonradan giren Gökhan Göksu topu orta alana yakın bir yerden aldı, karşısın kim çıktıysa çalımladı, götürdü ve ceza alanı içine dalan Mustafa Diler’i gördü ancak topu yakalamakta geç kalınca 4. Gol güme gitti. Hakemler tarafından 5 dakika uzatılan maç çileye dönüşse de 1-3 sona erdi. Kendi sahasında ilk kez gole çok sevinen Erzincanlılar, bu kez maçın 1-3 sona ermesine çok üzüldüler ve hocaları Erman Kılıç aleyhine tezahürat yaptılar. Maçın kısa özeti böyle. Ancak belirtilmesi gereken konular var. Erzincan zaferi ve deplasman galibiyeti ve 3 altın puanın gelme sebebi: TAKIM SAVUNMASINI TAM uygulayabilmek. Mükemmele yakındı. Bu bir.
 
2 nci konu bizim takımın orta alan paslaşmaları ev sahibi takım oyuncularının başını döndürdü. Hakemler şahane bir maç yönettiler, adilce gördüklerini çaldılar ve maçın neticesine tesir edecek kararlar vermediler, bu da üç… Takımdaşlığın iyi bir örneğini sergileyen 23 yaş ortalamasına sahip pembe-yeşilliler, ilk 3 puan zaferini soyunma odasında çılgınca kutladılar. Çünkü galibiyet güzeldi, deplasmanda ilk kez kazanmak güzeldi, birlikte başarmak şahaneydi. Hele hele hemşehrimiz Mustafa Diler biraz dikkatli olsa Gökhan’dan gelen şahane ara pasını yakalayabilse 4. Gol gelmişti ancak olmadı. Şahsen, M.Diler’in gol atmasını çok isterim. 5. konu da şu. Alınan 3 puanla ligde 5 puana kavuşurken, ligde ( 7. ) Sırada yer aldık. 2. Lig beyaz gurup çok büyük sürprizlere ve sürpriz sonuçlara gebe. Zamanla göreceksiniz. Erzincan galibiyeti ve 3 altın puan çok kıymetli. Aynı hızla devam. Bu haftaki güçlü Tarsus İdman yurdu maçı çok kritik. Çok önem arz ediyor.
 
 Maça iyi hazırlanıp rakibe bir sürpriz hazırlamak lazım. Tarık hoca sever sürprizleri. Akdeniz derbisini kazanıp, ligde daha üst sıralara çıkmak için kazanmak gerek. Sevgili Ispartalı hemşehrilerimize ve futbol severlere çağrımız var. Stadımızın şu % 50 kapasitesi 5 bin kişiyi bir dolduralım artık. 7’den 70’e, kadınlı-erkekli, çocuk ergen tüm gençler haydi gelin maça. Boş tribünler Isparta’ya yakışmıyor. Tatil bitti, pazar işi bitti, dinlenme bitti, sırada maç zamanı var. Evde oturma yerine, mis gibi temiz havada maça geliniz diyoruz. HAYDİ…
 
Bal ligi çukuru bitti, 3. Ligin zor şartları bitti. 2. Lig kapımızda daha ne istiyoruz ki. Bizim takımın yerinde olmak isteyen o kadar çok takım var ki. İstiyorlar amma, o bekledikleri, 2.lig’e gelemiyorlar. 19 yıl sonra gelen “özel değerin” kıymetini bilmek lazım. Yokluğunda çok aradık.
Saygılarımızla…
 

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °