Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Demokratik, laik hukuk devletine sahip çıkmalıyız

CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır, partisinin İstanbul Taksim’de düzenlediği Cumhuriyet ve Demokrasi mitingine katıldı.

SİYASET 26.07.2016 07:11:00 0
Demokratik, laik hukuk devletine sahip çıkmalıyız
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısı ile geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Taksim’de Cumhuriyet ve Demokrasi mitingi düzenlendi. AK Partililer de bu mitinge katılarak, demokrasi adına önemli bir birliktelik gösterdiler. CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır da bu mitinge katılanlar arasındaydı. Mitingle ilgili bilgi veren Bakır, şunları söyledi: “Cumhuriyet Halk Partisi 24 Temmuz Pazar günü diğer siyasi partilerin, sivil toplum örgütlerinin ve halkımızın da katılımıyla Taksim’ de Cumhuriyet ve Demokrasi mitingi düzenledi. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla ben ve grubumuzdaki bütün milletvekillerimiz Taksim’ deki buluşmada halkımızla bir araya geldik.
                Bu buluşmada verilen mesaj çok netti. Cumhuriyete ve demokrasimize canımız pahasına sahip çıkıyoruz. Türkiye’ nin dört bir tarafından ve çeşitli siyasi görüşlerden vatandaşlarımız bu coğrafyada darbecilere asla izin verilmeyeceğini ve demokrasi üzerindeki hiçbir vesayeti kabul etmeyeceğini yüksek sesle haykırdı. Türk Halkı yaşanan bu acı olayda çok cesaretli hareket etmiş ayrıca bütün siyasi partilerde darbe girişimine karşı çıkmış ve demokrasi konusunda Türkiye’ de tartışmasız bir ortak payda oluşmuştur. Genel Başkanımız tarihe not düşmek adına 10 maddelik bir Taksim manifestosu okumuştur. Bu bildiride de yer aldığı gibi demokrasinin teminatı olan demokratik, laik, sosyal hukuk devletine sahip çıkmak her birimizin asli görevidir. Yaşadığımız bu kötü tecrübenin ardından devlet yönetiminin liyakata dayanması gerektiğinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkmıştır. Yaralarımızı sararken devletin yapılanmasında bilgi, birikim ve deneyim gibi ilkeler esas alınmalıdır. Hep beraber devleti ele geçirme anlayışını tarihe gömmeliyiz. Bundan sonraki süreçte sivil ve askeri her türlü darbenin karşısında kararlılıkla durmalı, birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizi daha güzel günlere taşımalıyız.”

Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °