Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Değerlerimiz olmasına rağmen Türkiye’de kimse Isparta mutfağından bahsetmiyor

Değerlerimiz olmasına rağmen Türkiye’de kimse Isparta mutfağından bahsetmiyor

ISPARTA 8.08.2018 08:05:00 0
Değerlerimiz olmasına rağmen Türkiye’de kimse Isparta mutfağından bahsetmiyor
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, İlimizin sahip olduğu doğa ve tabiat varlıklarının hepsinin bir potansiyel olarak açığa çıkarılması gerektiğini belirterek, altyapının hazırlanmasının da önemine değindi. Farklı şehirlerin yemekleriyle anıldığına işaret eden Bilgiç, “Türkiye’de kimse Isparta mutfağından bahsetmiyor. Herkes Antep mutfağından, Adana sofrasından, Karadeniz’in kendi özgü yemeklerinden bahsediyor. Biz kendi leziz kebabımızı, banağımızı, lezzetlerimizi tanıtma noktasında eksik kalıyoruz” dedi.
 
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, dün Isparta’ya geldi. İlk olarak 24 Haziran seçimleri için Keçiborlu İlçesi’ne teşekkür ziyaret gerçekleştiren Bilgiç, burada önemli açıklamalarda bulundu.
KEÇİBORLU TOKİ PROJESİNE HIZLICA BAŞLAMAMIZ GEREKİYOR
İlk olarak Kara Havacılık Okulu’nun Isparta’ya taşınmasıyla ilgili değerlendirme yapan Bilgiç, “45 uçak ve helikopter Isparta’mıza geldi. Havacılık Okulu ve bakım üssü olarak ilerlemişti. Müteahhidin sıkıntıya girmesinden kaynaklanan bir takım gecikmeler yaşadık. Daha önce tamamlanması gerekiyordu. Milli Savunma Bakanlığı ihale süreçlerini tamamladı. Taşınma şuanda hızlıca devam ediyor. 15 Temmuz’dan sonra tüm alayın Isparta’ya taşınmasına karar verildi. Bu kapsamda ikinci bir ihale yapıldı. 2019 sonu görünüyor. Ama oradaki arkadaşlar bu sürenin inşaatın bitirilmesi süresine bağlı olarak biraz öne çekilebileceğini ifade ediyorlar. Müteahhitle de görüştüğümüzde 6 ay kadar inşaatın öne çekilmesini planladıklarını söylediler. Hızlıca yürüyor. Oradan ciddi anlamda gelecek potansiyel var. Şuanda 350 kişi geldi. Arkası da gelecek. Yusuf başkanla süreci hızlandırıp, hızlı şekilde Keçiborlu TOKİ projesine kazmayı en kısa süre içerisinde vurup, inşaata başlamamız gerekiyor. Bunu da yaptığımız zaman umuyorum ki Keçiborlu’nun çehresi bir bu kadar daha değişecek” dedi.
ALTYAPIYI OLUŞTURMAMIZ GEREKİYOR
Keçiborlu’nun bu yıl özellikle lavanta turizminde 200 binden fazla turist çektiğini dile getiren Milletvekili Bilgiç, “Bir ilçe açısından önemli değerler. Bunların hepsini bütünlememiz gerekiyor. Hem lavanta hem de gül işini daha profesyonele kavuşturarak Isparta’mızın tanıtımını artıracağız. Gül, lavantayı, lavanta Yazılı Kanyonu, orası Kızıldağ’ı destekler. Tüm doğal ve tabiat varlıklarımızın hepsini bir potansiyel olarak açığa çıkarmamız gerekiyor. Altyapıyı bunun için hazırlamanız gerekiyor. Otelleriniz, pansiyonlarınız olmalı. Sadece günübirlik gelip, gitmemeliler. Burada kalmalılar, Isparta ile bağ oluşturmalılar. Bunu sağlamak için oteller, restoranlar, kafeler oluşturmalıyız. Kafe açısından baktığınızda Isparta öğrenci şehri olması nedeniyle güçlü, daha da güçlü olması gerekiyor. Taşımayı, trafiği ona göre organize etmeniz lazım.
KİMSE ISPARTA MUTFAĞINDAN BAHSETMİYOR
Bir şehre gittiğinizde yemeklerini herkes konuşur. Ama Isparta’da her ilçenin kendisine özgü değerleri olmasına rağmen Türkiye’de kimse Isparta mutfağından bahsetmiyor. Herkes Antep mutfağından, Adana sofrasından, Karadeniz’in kendi özgü yemeklerinden bahsediyor. Bafra’nın pidesinden bahsediyor. Biz kendi leziz kebabımızı, banağımızı, lezzetlerimizi tanıtma noktasında eksik kalıyoruz. Bütün bunlar birbirini tetikleyecek şeylerdir” diye konuştu. GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °