Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Dedikodular üzerinden yapılan bir açıklama

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta-Burdur arasındaki Dostluk yolunun duble olarak 15 kilometreye düşecek olmasına karşı çıkan Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar’ı

SİYASET 22.06.2016 05:37:00 0
Dedikodular üzerinden yapılan bir açıklama
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, gazeteci İsmail Altunbaş’ın hazırlayıp sunduğu Birebir programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Isparta-Burdur arasındaki Dostluk Yolu projesinin son durumu hakkında bilgi veren Bilgiç, Burdur Ticaret Borsası Başkanı  Yılmaz Başar’ın bu konudaki eleştirilerini değerlendirdi. Milletvekili Said Yüce’nin atamalarla ilgili sözlerini de değerlendiren Bilgiç, Cuma günü Isparta Belediyesi’nde gerçekleştirilen zirvenin detaylarını da anlattı. Bilgiç, herkesin merakla beklediği Ispartaspor’la ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.
2 ŞEHRİN BİRLİKTE SİNERJİ OLUŞTURMASI VE BİRLİKTE BÜYÜMESİ PEŞİNDEYİZ
Isparta-Burdur arasındaki Dostluk yolunun çift yol olarak 15 kilometreye düşecek olmasını özellikle Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar, ‘Kına yakın’ diyerek karşı çıktığını sert sözlerle dile getirmişti. Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta Burdur arasındaki yolun projesinin bu yıl içinde biteceğini ve 2017 yatırım programına alınacağını duyurdu. Bilgiç, “ 15 kilometreye düşüyor yol.  Güzergah netleşti. 300 küsur metrelik viyadükle geçiyoruz. 21 kilometrelik yol 6 km kısalmış oluyor. Burdurlu hemşerilerimiz rahat olsunlar. Burdur Borsa Başkanımız bir açıklama yaptı. Sanki yol direkt üniversitenin içine iniyormuş da üniversite öğrencisi de Isparta’ya taşınacakmış gibi bir dedikodular üzerinden yapılan bir açıklama. Böyle bir şey yok. 2 şehrin birlikte sinerji oluşturması ve birlikte büyümesi peşindeyiz. İnşallah Isparta ve Burdur el ele kalkınarak, büyüyerek gösterecek. Biz ortak sanayimiz, ortak organizemiz olsun istiyoruz. Havaalanını ortak kullanıyoruz. Hızlı tren ortak istasyondan yürüyecek. Otoban geliyor. Biz Ispartaspor’u konuşuyoruz. İnşallah önümüzdeki süreçte bu iki ilin de takımı olacak. Isparta’da oluşturduğumuz takım Burdur’a da destek verecek” şeklinde konuştu.
ASLINDA BİR SİYASİ PARTİNİN TEMSİLCİSİ GİBİ KONUŞMUŞ ARKADAŞ
Karayolları 13. Bölge eski Müdürü Şenol Altıok da geçtiğimiz ay katıldığı ITSO Meclis Toplantısında ‘Isparta bugüne kadar kurumumuzdan hak ettiği yatırımı alamamış gözüküyor’ demişti. Altıok’un bu sözlerini de değerlendiren Bilgiç, “Bana göre bölge müdürü gibi değil de aslında bir siyasi partinin temsilcisi gibi konuşmuş arkadaş. Eğer bir müdür diyorsa ‘Isparta’da kayda değer bir hizmet yoktur’ bu şu anlama geliyor demek ki kendisi yan gelip yattı, Isparta için hiçbir şey yapmadı. Isparta’da o kadar çok şey var ki; demek ki bu arkadaş Isparta’da kendi kurumunun bile ne yaptığının farkında değil. Netice itibariyle genel müdürlük ve bakanlıkta bunu gördü. Isparta, Burdur ve Antalya’ya daha iyi hizmet verebileceğini düşündükleri bir arkadaşımızı bölge müdürü olarak gönderdi” dedi.
3-5 ZİBİDİ ÇIKAR…
Daha sonra AK Parti Milletvekili Said Yüce’nin katıldığı bir televizyon programında müdür atamalarıyla ilgili sarf ettiği ‘Benim de görüşüm alınmalı. Atanacak kişi dürüst ve ahlaklı olmalı’ sözlerine değinen Bilgiç, şunları söyledi: “Bildiğim kadarıyla danışmanlar üzerinden bu tartışmaları sürdürüyorsunuz diye biliyorum. Said bey duyduğum kadarıyla atanacak kişilerde riyakattan bahsetmiş. Tabiki ki kesinlikle katılıyorum. Riyakat en öncelikli iştir. Dürüst, çalışkan olması bu işin olmazsa olmazlarıdır. Bunun dışında bir şey düşünülemez. Zaman zaman Isparta’da bazı arkadaşlarla ayrıştığım nokta da o. Sadece körü körüne bir devlet uğruna, AK Parti’nin bugünkü konumunu, nasıl bir kitle partisini olduğunu ve 78 milyonu, Isparta’daki tüm fertleri kucakladığını unutarak, siyasetçilik yapmak adına, Said Yüce’nin de belirtmiş olduğu riyakat, dürüstlük, ehliyet ilkelerinin önüne başka şeyleri koydukları için biz onlarla anlaşamıyoruz. Karşı karşıya geliyoruz. Said bey en doğrusunu söylemiş. Bu işin temeli dürüstlüktür, riyakattir, ehliyettir. Bizim de bu konudaki tavsiyelerimiz tamamen bu daire içerisindedir.  Ama maalesef toplumda her zaman 3-5 zibidi çıkar birbirlerine gayri ahlaki içinde, insanların günahına girerek, farklı biçimlerde suçlayabilir. Bunları her zaman görüyoruz ve yaşıyoruz. Herkes oturduğuna, kalktığına, söylediğine dikkat edecek.
ATAMALARIN İTA AMİRİ BİZ DEĞİLİZ
Bu kurumların atamalarının ita amiri biz değiliz. Ne Kültür Turizm Müdürünü ben atarım, ne Said bey atar, ne de başka bir milletvekili atar. Ne de Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ni bizler atarız. Onların da kendi bakanları var. Bazen bunlar 3’lü kararnameye tabidir. Bazen sadece bakanın imzasıyla olur. Devlette bunların yöntemleri bellidir. Tabii ki Isparta’nın menfaatleri için, Isparta’nın tamamını kucaklayacak şekilde tavsiyelerimizi söyleriz.
BİLGİÇ, MUHAFAZAKAR KIYIMA GİRDİ DİYORLAR
Geçenlerde sağlıkla ilgili bir internet sitesine haber yaptırıyorlar. Bilgiç, muhafazakar kıyıma girdi diyorlar. Muhafazakar dedikleri adam paralel devlet yapılanmasıyla ilgili davanın bir tanesinde şüpheliler içeride beklerken kapıda onların çıkmasını bekliyor. Milli Güvenlik Kurulu’nun kararının olduğu bir yerde yürütülmek istenen bir farklı bir algı operasyonu ile bize saldırmaya kalktılar. Ama o görüntüler yayınlanınca herkes geri çekildi.
SAİD BEYLE FARKLI DÜŞÜNEBİLİRİZ
Said beyle zaman zaman farklı düşünebiliriz. Aynı yönde bakmayabiliriz. Bunlar gayet doğal. Sanki aramızda bir sorun varmış gibi bu soruların sorulmasını ve bunun üzerinden siyaset üretilmeye çalışılmasını gülümseyerek seyrediyorum. Benim önceliğim Isparta’nın buluşması, benim önceliğim Isparta’nın alacağı hizmetler, benim önceliğim 2.üniversite. Ben Darıderesi 2’yi bir an önce bitirmek istiyorum. Ben özel hüküm belirleme çalışmaları tamamlandıktan sonra vatandaşım rahat etsin istiyorum. Ben Eğirdir’in kuşak kanalizasyon projesini hayata geçirmek istiyorum.
SAİD BEYİN DEDİKLERİNE YÜZDE 100 İŞTİRAK EDİYORUM
Said beyin de haklı olduğu bir şey var. Kendisiyle de bunlar konuşuluyor ve soruluyor. Böyle olmak da zorunda. Başka türlüsü de düşünülemez. Ama Said beyin de Isparta’yı ve insanları tanımak için de biraz zamana ihtiyacı var. ben hiçbir zaman bir ya da iki kişinin ya da toplumun bir kesiminin söylediğiyle asla hareket etmiyorum. Mümkün olduğunda toplum her kesimini dinleyerek, onları bir süzgeçten geçirerek, bir doğru karar verme gayreti içerisindeyim. Her konuda da adım atarken ben istişare üzerine hareket ediyorum. Said bey benim dava ve yol arkadaşım. Kendi içimizde bu işleri hallederiz. Ama bu işin ne ita amiri benim ne de Said beydir. Bu işi yapacak ilgili bakan arkadaşlarımızdır. Said beyin dediklerine yüzde 100 iştirak ediyorum.”
ISPARTA’NIN SORUNLARINI VE PROJELERİNİ MASAYA YATIRDIK
Öte yandan geçtiğimiz Cuma günü Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve Isparta’nın diğer milletvekilleriyle birlikte yaptıkları toplantı hakkında bilgi veren AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, sözlerine şöyle devam etti: “Isparta’nın 4 milletvekilini ve belediye başkanını bir masada buluşturduk. Başlangıç itibariyle son derece verimli bir toplantı olmuştur. Belediye Başkanımız kendisiyle ilgili bir takım projelerinden bahsetti. Biz de kendisine Isparta’yla ilgili düşüncelerimizi dile getirdik. İrfan Bakır bey Sav’daki koku üzerinde durdu. Kavşaklar gündeme geldi. Belediye Başkanımızın yeni otogar projesiyle bağlantılı olarak Çünür Kavşağı’yla ilgili bir proje talebi oldu. Isparta’nın mastır imar planının yapılması ve yeni imar alanlarının açılması gerektiğini konuştuk. Şehrin büyüme alanlarını konuştuk. TOKİ projesini gündeme getirdik. Otopark sorunlarının çözümüne ilişkin projeler konuşuldu. Bunun devamı da geldi. Cumartesi günü de bir otelde başkan beyle bir araya geldik. Karayolları Müdürümüz de geldiler. Zaten Migros Kavşağı bizim uzun zamandır planladığımız ve genel müdürlüğün de karayolları bölge müdürlüğüne ilettiği bir projeydi. Bu projenin ihalesine çıkacaklar. Burada belediyenin bir takım altyapıları var. Projenin gecikmemesi için bunlarla ilgili konuştuk. Tüm bunları belediye değil de bu hizmetlerin karayolları uhdesinde gerçekleşmesi için ortak akıl oluştu.
BU KIVILCIMI YAKTIK. İNŞALLAH BU BÜYÜK BİR ATEŞE DÖNÜŞECEKTİR
Isparta’nın ihtiyaç duyduğu ve özlediği bir tablodur. Bu tabloyu gerçekleştirdik. Isparta’nın birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. iftar programımızda da tüm Isparta’nın bir araya gelebildiğini görmüş olduk. Isparta hızlıca büyüyen ve gelişen bir şehir. Suni tartışmaların uzağında kalması gereken ve herkes bulunduğu konum itibariyle elindeki tüm imkanları Isparta’ya hizmet için seferber etmesi gereken bir şehirdir. Bu bir kıvılcımdı. Bu kıvılcımı yaktık. İnşallah bu büyük bir ateşe dönüşecektir.”
ATAKAN BEYİN DÖNEMİNDEN SONRA MAALESEF BİR GÜVEN KAYBI VE EROZYON OLUŞMUŞ
Son olarak Ispartaspor’la ilgili yaşanan gelişmeleri aktaran Bilgiç, taraftarları heyecanlandıracak açıklamalarda bulundu. Bilgiç, “Çok uzun zamandır Ispartaspor’u tekrar ayağa kaldırmak için neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. İstanbul’da geçtiğimiz haflarda 2-3 toplantı yaptık. Geçen gün burada bir toplantımız oldu. Cumartesi günü akşam İstanbul’dan gelen ekiple, sayın belediye başkanımız ve valimizle bir toplantı gerçekleştirdik. Burada aşağı yukarı yönetimde olacak isimler belirlendi. Belediye başkanımızdan da 1-2 isim önerisi gelecek. Bunu Atakan Yazgan’ın başkanlığında yapıyoruz. Burada şehrin en büyük sıkıntısı maalesef futbol takımına olan güvenden kaynaklanıyor. Atakan beyin döneminden sonra maalesef bir güven kaybı ve erozyon oluşmuş. Bunu giderecek bir yönetim ve idari kadroyla yola çıkıyoruz.
GENÇLERİN SPORA YÖNLENDİRİLMESİ LAZIM
Sayın valimiz de futbolu seviyor ve futbola yatkın bir arkadaşımız. Belediye Başkanımız, özel idare ve işadamları destek verecekler. Biz Ispartaspor’a bir futbol takımı olarak bakmıyoruz. SDÜ’de 82 bin öğrencimiz var. Yaklaşık 80 bin ilk, orta ve lisede çocuğumuz var. böyle baktığınızda 160 bin kişilik 25 yaşına kadar olan genç ve dinamik nüfusa sahibiz. Gençlerimizin spora yönlendirilmesi, kötü alışkanlıklardan korunması için belli projeler yürütmeniz gerekiyor. Biz bunu Ispartaspor adı altında bir gençlik projesi, sportif kalkınma projesi olarak görüyoruz. Tesislerimizi geliştirmeyi, kamp alanları oluşturmayı düşünüyoruz. Sizin amatör ya da profesyonel takımlarınızın hayatlarını sürdürebileceği bir geliri, altyapıyı oluşturmanız gerekiyor. Bu işin bir çok paydaşı var. bir başlangıç bir itici güç olarak bu işin odağına Ispartaspor’u koyuyoruz. Öğrenci olmayan çocuklarımız da var. Onlar da bu işin odağındalar” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °