Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Dayatma ve 'ben yaptım oldu' yaklaşımı ile olmaz

İl Genel Meclisi MHP Grup Sözcüsü İnşaat Mühendisi Kerem Araz, Barla için hazırlanan imar planına 1280 nüfustan 300'ünün itiraz etmesinin dikkat çekici olduğunu söyledi.

SİYASET 13.06.2016 07:14:00 0
Dayatma ve
İl Genel Meclisi MHP Grup Sözcüsü Kerem Araz, Barla Revizyon İmar Planı'na 301 itirazın gelmesinin düşündürücü bir durum olduğunu söyledi. Daha önce İslamköy'de eğitim alanının oluşturulması sürecinde aktif olarak görev aldığını hatırlatan Araz, şöyle konuştu:
            "Sayın Şevket Demirel'in yapacağı üniversite binaları için imar tadilatı gerçekleştirdik. Burada da vatandaşlarımızın yeri vardı. Ama biz orada iyi bir çalışma yaptık, köylüleri iknak etti. İmar planı değişikliğine sadece 5 kişi itirazda bulundu. Bu tür planlar hazırlanırken halkla istişare edilmelidir, halk bilgilendirilmeli ve ikna edilmelidir. Çünkü hazırladığınız plan, yüzde 100 yererl halkı ilgilendiriyor. Ben yaptım oldu, dayatmacı bir yaklaşım ile bu işler yapılamaz. Halk ile devleti karşı karşıya getirmeye hiç gerek yok. Bu tür bir çalışma tarzı ile planlama işi uzar, gider. Karşılıklı hesaplaşmaya döner. Bu konuyu yakından takip eden sayın Milletvekilimiz var. Said Yüce bey Barla halkını, yerel yöneticileri karşısına alıp, 'orada nasıl bir planlama yapılmak istendiğini' anlatmalı ve halkı bilgilendirmelidir. Biz de kendisine destek verebiliriz. MHP Grubu olarak Barla Planı'na 'evet' diyoruz. Bundan sonra da diyeceğiz. Ama halk ikna edilmeli, doğru bilgilendirme yapılmalı. 1280 kişinin yaşadığı köyde 301 itirazın olması çok düşündürücü. Yörenin yüzde 28'i plana itiraz etmiş. Demek ki bir rahatsızlık var. Bu rahatsızlık ilgililer tarafından çözümlenmelidir."

Akdeniz

Anahtar Kelimeler:
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °