Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Davulcuya Bahşiş vermek Yasak!

Davulcuya Bahşiş vermek Yasak!

ISPARTA 23.04.2020 20:10:00 0
Davulcuya 
Bahşiş vermek
Yasak!
Koronavirüs Bilim Kurulu, salgın hastalıkla ilgili tedbirler kapsamında Ramazan ayında alınacak tedbirler açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, iftar sahur gibi kalabalık grupların bir araya gelmesi yasaklanırken davulculara da bahşiş verilmesi yasaklandı.
 
Bilim Kurulunun kararı çerçevesinde Isparta İl Hıfzıssıhha Kurulu da 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. maddesine göre, Valinin başkanlığında toplanarak COVİD-19 tedbirleri hususunda İçişleri Bakanlığının 22.04.2020 tarihli Ramazan Ayı Tedbirleri konulu yazısına istinaden; Ramazan ayı boyunca aşağıda belirtilen tedbirlerin alınmasına yönelik toplantı yaptı.
Bu kapsamda bir takım kararlar alındı. Alınan kararlar arasında Ramazan davulcuları ile ilgili karar da yer aldı. Buna göre; Ramazan davulcularının bahşiş almak adına evleri ziyaret, kapı zili çalmak gibi bulaş riski oluşturabilecek davranışlarını önleyebilmek için ramazan davulcularının faaliyetleri sonucu alacakları bahşişlerin tek tek vatandaşlar/haneler yerine toplu olarak yerel imkânlarla sağlanmasına, b) (a) şıkkında belirtilen şart yerine getirilmediği müddetçe Ramazan davulcularının tek tek vatandaşlardan/hanelerden bahşiş toplayarak faaliyet yürütmelerine izin verilmemesine karar verildi.

Anahtar Kelimeler: vermekyasak davulcuyabahşiş
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °