Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Davrazspor’da hedef büyük

Kulüp Başkanı seçilen İşadamı Bülent Sarıgül, bu yıl için desteklerle takım bütçesi oluşturulduğunu belirterek, uzun vadede de maddi kaynak sağlanması gerektiğine vurgu yaptı.

SPOR 11.08.2016 05:39:00 0
Davrazspor’da hedef büyük
İl Özel İdarespor önceki gün yaptığı kongrede ismini Isparta Davrazspor olarak değiştirdi ve yeni yönetim kurulunu seçti. Bu sayede TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ve Vali Şehmus Günaydın’ın büyük gayretleriyle Isparta, yeni futbol takımına kavuşmuş oldu. Yönetim listesinin oluşturulmasının ardından teknik heyet belirlendi ve sıra futbolcu transferlerine geldi. Kongrede yeni seçilen yönetim kurulu üyeleri dün düzenledikleri basın toplantısıyla kendilerini kamuoyuna tanıtarak, hedeflerini anlattılar. Kulüp Başkanı Bülent Sarıgül ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu toplantıya Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu ve teknik kadroda katıldı. Kulüp Başkanı seçilen İşadamı Bülent Sarıgül, zorlu meşakkatli bu yolda tüm kesimlerin kendilerine yardımcı olacağına inandıklarını belirterek, kişilerin inisiyatifinde olmayan, kişiler gidince de takımın devam edeceği bir kurumsal yapı oluşturmak istediklerini belirtti.
DARBE GİRİŞİMİ MAALESEF BİZİM OLUŞUMUMUZU DA ETKİLEDİ
Basın toplantısında ilk açıklamayı Kulüp Başkanı Bülent Sarıgül yaptı. Sarıgül, şunları söyledi: “Öncelikle 15 Temmuz darbe girişimini şahsım ve yönetim kurulum olarak lanetle kınıyoruz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara karşı dik ve uyanık durmamız gerektiğini bir kez daha gördük. Bu hain saldırı olmasaydı, bugün gerçekleştirdiğimiz basın toplantısını daha önce yapmış olacaktık. Darbe girişimi maalesef bizim oluşumumuzu da etkiledi. Öncelikle Isparta Davrazspor gibi anlamlı bir onur bir görevi bana layık gören TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Süreyya Sadi Bilgiç’e, çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Isparta’da göreve başladığı ilk günden itibaren oluşuma her konuda destek veren Sayın Valimiz Şehmus Günaydın’a teşekkürü bir borç biliyorum. Yine maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Sayın Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın’a şahsım ve yönetim kurulum adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.
BAŞARIYI BİRLİKTE YAKALAYACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM
                Amatör liglerde şampiyon olarak Bölgesel Amatör Lig’de mücadele etme hakkı kazanan İl Özel İdarespor Başkanını, yöneticilerini ve futbolcularını tebrik eder, Isparta Davrazspor oluşumuna verdikleri katkı içinde ayrıca teşekkür ediyorum. 90 bin üniversite öğrencisiyle eğitim kenti olan Isparta’nın sportif alanda da başarılı olması için bizlere yüklenen görev sorumluluğunun bilinciyle başladığımız bu zor ve  meşakkatli yolda şehrin tüm kesimleriyle birlikte başarıyı yakalayacağımızı düşünüyorum.
BUGÜNDEN İTİBAREN TEKNİK KADROYLA BİRLİKTE
EN İYİ TRANSFERLER YAPARAK HEDEFE KİLİTLENECEĞİZ
                Şahsım ve yönetim kurulu olarak takımımızı hak ettiği yerlere taşıma konusunda kararlıyız ve üzerimize düşen sorumluğunun farkındayız. Malum nedenlerden dolayı genç kaldığımızı düşünenlere hak vermekle beraber bugünden itibaren teknik kadroyla birlikte en iyi transferler yaparak hedefe kilitleneceğiz. Öte yandan bugünlere gelme noktasında kıvılcımı ateşleyen gazeteci arkadaşlara da teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte de desteklerinizi bekliyorum. Isparta Davrazspor’un ilimize ve futbol camiasını hayırlı olmasını diliyorum.”
UZUN VADEDE KURUMSAL YAPIYI OLUŞTURUP, KİŞİLERE
 BAĞLILIKTAN KURTARIP, DEVAM ETMESİNİ SAĞLAMAMIZ GEREKİR
                Basın mensuplarının “Takımın ayakta durulması için ne gibi çalışmalar?” yapılacak sorusu üzerine Başkan Sarıgül, şu cevabı verdi: “Şu anda zaten sayın Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç Bey ile sayın valimiz ve sayın belediye başkanımızla yapılan görüşmelerde belli bir bütçe oluşturuldu. Sayın işadamlarımızın ve yönetim kurulu üyelerimizin bir takım destekleri ve belediyemizin maddi destekleri ile halkımızın, bazı kurumların desteğiyle bu yıl belli bir bütçe oluşturuldu. Fakat kişisel görüşüm olarak bu tür yardımların pansuman tedbirler olduğunu düşünüyorum. Davrazspor için 2 stepte bir plan yapmamız gerekir. Birincisi kısa vadeli, diğeri de uzun vadeli. Belki biraz yönetim kurulunu oluşturmakta geç kaldık. Fakat sayın valimiz ve sayın belediye başkanımızla görüşme talep ettim. Isparta’da uzun vadede nasıl bir kurumsal yapı oluşturabiliriz? Çünkü burada şahısların inisiyatifine veya vicdanına bıraktığımız zaman günün ekonomik koşullarına göre bütçe değişken olabilir. Başarı için bütçe de çok önemli. Bunun sürdürebilir bir bütçe olması için uzun vadede bir bütçe kaynağı oluşturmamız gerekir. Taşıma suyla hiçbir şekilde bu işin dönmeyeceğine inanıyorum. Burada sayın valimiz ve sayın belediye başkanımızın bu konuda destek vereceğine inanıyorum. Zaten kendileri daha önceki görüşmelerimize bunu beyan ettiler. Ben profesyonel şirket yöneticiliğinden geldiğim için futbol kulübünün de buna benzer olduğunu düşünüyorum. Uzun vadede kurumsal yapıyı oluşturup, kişilere bağlılıktan kurtarıp, devam etmesini sağlamamız gerekir. Kişiler değişince sistemin devam etmesi gerekir. Kişiler değiştikçe sistem ve takımın kaderinin değişmemesi gerekir. Umut ediyorum ki bu yapıyı oluşturacağız. Bunun için zaman gerekir. Ne kadar zaman gerektiğini söylemek şuan için zor. Ama öncelikli konularımızdan bir tanesi bu.”
ŞU ANDA GEREĞİNİN EN İYİSİNİ YAPIYORUZ
Teknik Kadro oluşturuldu mu? Şeklindeki soruya ise Başkan Sarıgül, “Teknik kadromuz oluşturuldu. Sayın valimiz kendisi eski milli futbolcu. Kendisi konuya çok yakın. Daha önceki çalıştığı illerde de oldukça başarılar yakalamış. Transfer konusunda sorumluluğu sayın valimiz aldı. Çok kısa sürede bu yıl iyi bir takım kuracağımıza inanıyoruz. Uzun vadede belli bir program dahilinde her yıl daha iyi adımlar atacağımız anlamı taşımalı. Şu anda gereğinin en iyisini yapıyoruz” diye cevap verdi.
ISPARTA BELEDİYESİ BU TAKIMIN ARKASINDA SONUNA KADAR KALACAKTIR
Soruların ardından Yönetim Kurulunda yer alan yöneticilerde açıklamalarda bulundu. Belediye Sağlık Müdürü Oğuz Başaran, uzun yıllardır futbol camiasının içerisinde olduğunu belirterek, “Isparta’nın futbol noktasında geç kalmış, gerçekleştirememiş bir hedefi var. Aradan belli bir süre geçtikten sonra ilk kez işi kucaklayan, Valilik, siyasi ve belediye kanadıyla Isparta’nın tüm kesiminden birlik ve beraberlik içerisinde katkı vermeye çalıştığı bir ortam oluştu. Bu güne kadar özlenen bir tabloydu. Isparta Belediyesi olarak ne yapılması gerekiyorsa bu sürecin içerisinde olacağız. Isparta Davrazspor, Isparta’nın takımıdır. Isparta Belediyesi bu takımın arkasında sonuna kadar kalacaktır” dedi.
HEDEFİMİZ SÜPER LİG
Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Mustafa Özaydın ise “Isparta Valisi Şehmus Günaydın ve Ak Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, teveccüh göstererek bizleri bu kadroya dahil etmiş. Memlekete katkıda bulunmak adına elimizden geleni yapacağız. Hedefimiz Süper Lig” şeklinde konuştu.
SPORUNDA EN ÖNEMLİ DALI FUTBOLDUR
Yönetim Kurulu Üyesi ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, yıllarca özlenen bir tablonun yakalandığını belirterek, “. Isparta’ya yönelik yapmış olduğu yatırımların ardından Isparta Davrazspor’un başkanı olduğu için kendisine teşekkür ediyorum. Dünya ve Türkiye’deki popüler şehirlere baktığımız zaman spor ön planda oluyor. Sporunda en önemli dalı da futboldur. Bu futbolun gerçekten illerin ve ülkelerin çok büyük bir katkısı var. Isparta’yı tanıtmak amacıyla futbolu çok iyi tanıtamadık. Ben bu oluşumun ilerleyen zamanlarda daha iyi yerlere geleceğine eminim ve Isparta için çok faydalı bir katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
BİZ ESNAF TEŞKİLATI OLARAK BU OLUŞUMUN İÇERİSİNDE
 OLMAKTAN BÜYÜK BİR MUTLULUK DUYUYORUZ
Yönetim Kurulu Üyesi Şoförler Federasyonu Genel Başkan Vekili  Ahmet Tural’da “Biz esnaf teşkilatı olarak bu oluşumun içerisinde olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Isparta’da özlenen bir tabloydu. Baktığımız zaman hem siyasilerimiz, valiliğimiz, belediyemiz ve tüm kesimlerimizi kapsayan bir yönetim tablosu görüyoruz. Bu yönetim kurulu Isparta’nın da desteğini almak suretiyle, Isparta’nın özlemi olan spor kulübünü başarıya taşır diye ümit ediyoruz. Bizler de her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu
HAYIRLI OLSUN
Yönetim Kurulu Üyesi ve Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, “Isparta Davrazspor’un Isparta’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
FUTBOL SADECE ERKEKLERİN OYUNU DEĞİL,
BAYANLARINDA DA  FUTBOL MAÇLARINI İZLEMESİNİ İSTİYORUZ”
Yönetim Kurulu  Üyesi ve KAGİK Başkanı Gözde Çağlar’da, “Elimden geldiği kadarıyla Isparta Davrazspor’a bütün desteğimi yansıtacağım. Takımımıza yeni futbol hayatında başarılar diliyorum. Futbol sadece erkeklerin oyunu değil, bayanlarında da futbol maçlarını izlemesini istiyoruz” diye konuştu.
ÇOK MUTLUYUM
Teknik Direktör Hasan Basri Kaya ise, “Ispartaspor’da 2. Lige çıktığımız zaman vardım. 4 sene futbol hayatımda çok büyük önemi olan bir takımdı. Yıllar sonra oynadığım takımda hoca olarak başlamam ve bu takımı daha da yukarıya taşımak için ne gerekirse yapmaya hazırız” dedi.
YAŞANILABİLİR İLLER ARASINDA İLK SIRADA OLAN İLİMİZ,
FUTBOLDA VE BÜTÜN KATEGORİLERDE BİRİNCİ OLSUN
Yönetim Kurulu Üyesi ve Belediye Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, “Uzun yıllar bende futbol oynadım. Bunun en büyük sevindirici tarafı, amatör liglerde mücadele eden gençlerimizin önünü açmak adına büyük bir hamle yapıldı. Futbola ve spora büyük anlamda teşvik edileceğini düşünüyorum. Yaşanılabilir iller arasında ilk sırada olan ilimiz, futbolda ve bütün kategorilerde birinci olsun” diye konuştu.
ISPARTA DAVRAZSPOR’UN BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM
Yönetim Kurulu Üyesi Yol-İş Şube başkanı - Adnan Kocabaş ise, “İşçileri temsilen buradayım. Bu oluşumu sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Isparta Davrazspor’un başarılı olacağına inanıyorum ve bu başarının devamını diliyorum” dedi.
BÜTÜN ISPARTALILARIN ÖZLEDİĞİ BİR ORTAM
Gazeteci Hilmi Özdemir ise “Ispartaspor’a gönül vermiş olmalarından dolayı bir araya gelerek canlandırmak isteniliyor. Bu tüm Ispartalıların özlediği bir ortam. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
İŞTE YENİ YÖNETİM KURULU
İşte Isparta Davrazspor Kulübü’nde yer alan yönetim kurulu:  Bülent Sarıgül (İşadamı), Mustafa Özaydın (İşadamı) Şükrü Başdeğirmen (ITSO Başkanı), Mustafa Karabulut (OSB Başkanı), Süleyman Sami Öngör (İşadamı), Murat Ali Dulupçu (SDÜ Rektör Yardımcısı), Adnan Kocabaş (Sendika Başkanı), Ahmet Öztürk (İşadamı), Nurettin Akgül (İşadamı), Süleyman Şallı (İşadamı), Barış Yaşar Bolat (İşadamı), Mahmut Ünlüsoy (İşadamı), Ahmet Nedim Karasoy (İstanbul-İşadamı), Birol Köstüklü (İstanbul-İşadamı), Ahmet Tural (Şoförler Federasyonu Genel Başkan Vekili), Gözde Çağlar (KAGİK Başkanı), Oğuz Başaran (Belediye Sağlık Müdürü), İsmail Cemil Aydoğdu (Zabıta Müdürü), Ali Tulum (Belediye Özel Kalem Müdürü), Ahmet Adar (Ticaret Borsası Başkanı) ve Mahmut Oğuz Bozkır (İşadamı).
TEKNİK KADRO DA BELİRLENDİ
                Bölgesel Amatör Futbol Ligi’nde mücadele edecek olan Isparta Davrazspor’un Teknik Kadrosu da belli oldu. Teknik Direktörlüğü Ispartaspor’un eski futbolcusu ve geçtiğimiz yıl Tokat Erbaaspor’u 3. Lige çıkaran Hasan Basri Kara ile anlaşıldı. Kara’nın yardımcılığını Levent Akyol ve Gökhan Çelebi yapacak. Takımın Sportif Direktörlüğü görevine Erhan Oturak ve İdari Menajerliğe ise Evren Avşar getirildi.

Anahtar Kelimeler:
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °