Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Davraz’ın Bir Başka Güzellikleri: Yılkı Atları

Davraz’ın Bir Başka Güzellikleri: Yılkı Atları

ISPARTA 13.03.2023 20:20:00 0
Davraz’ın Bir Başka Güzellikleri:  Yılkı Atları

Isparta’nın en yüksek dağı olan 2.637 rakımlı Davraz Dağının eteklerindeki Yılkı Atları, doğal yaşam alanlarında görüntülendi.

ÇOBANİSA KULOVASINDA YILKI

ATLARININ GÜZEL GÖRÜNTÜSÜ 

Bahar aylarının gelmesiyle birlikte Yılkı Atları da ortaya çıkmaya başladı. Her yıl özellikle merkeze bağlı Büyük Hacılar Köyünün üst kısmında ve Çobanisa köyünün ise alt kısmında bulunan Kul Ovası ile Sütçüler ilçesi Karadiken Yaylalarında görülen Yılkı Atları, fotoğraf ve doğa tutkunlarının ilgisini çekiyor. 

SÜRÜ HALİNDE GEZİYORLAR

Yaylada baharın gelmesiyle birlikte yeşillenmeye başlayan arazilerde otlayan Yılkı Atları, Davraz Kayak Merkezine giden veya gelen vatandaşların dikkatini çekiyor. Ürkeklikleri ile bilinen ve Davraz Dağı eteklerinde sürü halinde gezen Yılkı Atların görüntüsü görenleri mest ediyor. 

DOĞAL ORTAMDA 

HAYATLARINI 

SÜRDÜRÜYORLAR 

Ayrıca, tabiatın doğal ortamında yaşam mücadelesi veren Yılkı Atları, yem ihtiyaçlarını karşılamak için köy ve ilçe merkezlerine yakın ovalarda karınlarını doyurmaya çalışıyor. Fotoğraf tutkunları tarafından kayda alınan Yılkı Atları daha sonra bölgeden ayrılarak doğal yaşam alanlarında gözlerden kayboluyor. 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °