Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Davraz, ‘Beyaz Gelinliğini’ Giydi

Davraz, ‘Beyaz Gelinliğini’ Giydi

ISPARTA 15.01.2023 08:57:00 0
Davraz, ‘Beyaz  Gelinliğini’ Giydi

Akdeniz’in incisi olarak adlandırılan Davraz Dağı, Isparta’da aylar sonra gelen alçaklara yağmur, yükseklere kar şeklinde gerçekleşen yağışın ardından beyaza büründü. Kayak Merkezinde de yağan kar ile kayak sezonu açılırken, 2 bin 635 metre yüksekliğindeki Davraz Dağı da gerçekleşen kar yağışıyla birlikte ‘Beyaz Gelinliğini’ giydi.

Isparta’da geçtiğimiz günlerde 3 gün aralıksız yağan yağmur ve kar yağışı Isparta’nın en meşhur Dağı Davraz’ı da beyaza bürüdü. Yağış nedeniyle bölgedeki çam ağaçları adeta beyaz gelinliğini giyerken Karayolları ekipleri sabaha kadar ulaşımda sorun olmaması için çalıştı. Derin vadilerin sisle buluştuğu alanda seyrine doyumsuz manzaralar ortaya çıkaran yağışın ardından bölgeye gelen vatandaşlar cep telefonlarıyla bu anları ölümsüzleştirdi.

DAVRAZ DAĞINDA DOĞA 

GÜZELLİĞİ İLE BÜYÜLÜYOR

Bölgede gezerek doğanın güzelliklerini fotoğraflayan vatandaşlar, yağışın ardından karla kaplanan ağaçların da kışlık elbiselerini giydiğini söyledi. Davraz Dağı’nın çok güzel bir coğrafya olduğunu kaydeden vatandaşlar; “Kışın en güzel manzarası buradadır. Kar, yağmur, güneş 4 mevsim bir arada yaşanır burada. Her taraf soğuktan sarkıt olur.

BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYDİ 

Akdeniz’in İncisi olarak adlandırılan Davraz Kayak Merkezinde ise insanlar gelir, gezer, kayaklarını yaparlar ve dönerler. Bu kış mevsiminde bu zamana kadar kar yağmamıştı ve bu yağışla mevsimin de ilk karı yağmış oldu. Şuanda tesisler bölgesinde bir metreyi bulan karın bundan sonra artık sürekli yağışlarla artarak devam etmesi bekleniyor. Kayak merkezinde de gerekle bakımlar yapıldı ve Merkez kışa hazır durumda. 

 

 


Anahtar Kelimeler: Davraz ‘Beyaz Gelinliğini’ Giydi
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °