Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Davraz ve Karaağaç Mahalle Sakinlerinin Belediye’den İsteği; Pazar O Caddeye Kurulsun

Davraz ve Karaağaç Mahalle Sakinlerinin Belediye’den İsteği; Pazar O Caddeye Kurulsun

ISPARTA 18.02.2022 13:00:00 0
Davraz ve Karaağaç Mahalle Sakinlerinin Belediye’den İsteği; 
Pazar
O Caddeye
Kurulsun
Karaağaç ve Davraz Mahallesi Sakinleri, Çarşamba Kapalı Pazar yerinin geçtiğimiz günlerde yoğun kardan dolayı çökmesi ve yenisi yapılana kadar 105. Cadde üzerine kurulmasına karar verilen pazarın Davraz Mahallesinde yeni açılan ve 115 cadde ile Şehir Hastanesi yolunu birbirine bağlayan 20 metre genişliğindeki Bulvara kurulmasını istiyor.
 
Söz konusu caddede (105. Cadde) Pazar kurulmasının hem bölgede trafiğin tıkanmasına neden olduğunu hem de evlerinin önünün kapanması nedeniyle hareket alanlarının kalmadığını ifade eden Mahalle sakinleri; “Bilindiği gibi 105. Cadde yani diğer ismiyle Doğan Kımıllı Caddesi Belediye Davraz İtfaiye Amirliğinin önünden başlayıp Karayolları Kavşağına kadar gitmektedir. Bir hayli uzun olan bu cadde aynı zamanda iki mahalleyi de birbirinden ayırmaktadır. Caddenin üst tarafı Karaağaç Mahallesi, alt tarafı Davraz Mahallesidir. Cadde bu yönüyle de büyük önem arzetmektedir.
“ARAÇLARIMIZI EVLERİMİZİN
ÖNÜNDEN ÇIKARAMIYORUZ”
Yine bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde Isparta’da yağan yoğun kar nedeniyle her hafta Çarşamba günleri kurulan Kapalı Pazar yeri çökmemiş ve en az bir yıl daha burada Pazar kurulamayacak olması nedeniyle gerek Çarşamba günleri kurulan sebze – meyve pazarı gerekse Pazar günleri kurulan giysi pazarının 105. Cadde üzerinde kurulmasına karar verilmişti. Bu karar gerek 105. Caddenin üstündeki Karaağaç mahallesi ile gerek caddenin altındaki Davraz Mahallesi olarak evleri caddeye bakan mahalle sakinleri olarak bizleri sıkıntıya sokmaktadır. Pazarın bu cadde üzerinde kurulması ile o bölgedeki trafik tıkanmakta, Pazarın cadde üzerine kurulması ile bizler evlerimizin önündeki araçlarımızı çıkaramıyoruz. Hadi bunu da geçtik, olası bir yangında evlerimize kadar itfaiye araçları nasıl ulaşacak? Olası bir sağlık sorununda 112 Ambulansı evlerimizin önüne kadar nasıl gelecek?
“PAZAR O BULVAR
ÜZERİNE KURULSUN”
İşte tüm bu sorunları nedeniyle pazarın geçtiğimiz yıl Belediyemiz tarafından Şehir Hastanesine Davraz, Karaağaç Mahallesi bölgesinden gelen araç trafiğini rahatlatması ve buradan daha rahat Eğirdir yolu ve Şehir Hastanesine ulaşılabilmesi için yapılan 20 metre genişliğindeki Bulvar üzerinde kurulmasını talep ediyoruz” dediler.

Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °