Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Cumhuriyet Coşkusu Sokaklara Sığmadı

Cumhuriyet Coşkusu Sokaklara Sığmadı

ISPARTA 31.10.2022 09:36:00 0
Cumhuriyet Coşkusu Sokaklara Sığmadı
Isparta Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99.yıldönümü dolayısıyla fener alayı ve bisiklet turu düzenledi.
 
Etkinlikler Kirazlıdere Amfi Tiyatroda Cumhuriyet özel programı ile devam etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99.yıldönümü Isparta’da çeşitli etkinliklerle büyük coşku içerisinde kutlandı. Etkinliklerin gündüz bölümünün ardından akşamında da Isparta Belediyesi tarafından fener alayı ve bisiklet turu düzenlendi.
 
Akşam saat 20.00’da belediye önünden başlayan ve Mimar Sinan Caddesi, Kaymakkapı Meydanını takiben 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında son bulan fener alayı düzenlendi. Türk Bayrağı, Atatürk Posteri ve meşalelerle birlikte yürünürken, ortaya renkli görüntüler çıktı. Fener Alayına Isparta Valisi Aydın Baruş, Garnizon Komutanı P. Alb. Mustafa Kahraman, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Sabri Küyük, Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, il protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
 
Fener alayı 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında Isparta Belediyesi Bando Takımının seslendirdiği şarkılarla son buldu. Fener alayının ardından meydanda bulunan bisiklet severler için Cumhuriyet Bisiklet Turu düzenlendi. Bisiklet turuna Isparta Valisi Aydın Baruş ve Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de pedal çevirerek eşlik etti. Bisiklet turunun ardından Kirazlıdere Amfi Tiyatroda ateş başı müzik dinletisi düzenledi, vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.
 
Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen vatandaşlarla sohbet etti, eşi Şadiye Başdeğirmen ile birlikte vatandaşların Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Vatandaşlar şehir manzarası eşliğinde Cumhuriyet Bayramı coşkusunu doyasıya yaşadı.

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °