Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Cumhuriyet Bayramı’nı; Davraz’ın Zirvesine Kutladılar

Cumhuriyet Bayramı’nı; Davraz’ın Zirvesine Kutladılar

ISPARTA 31.10.2019 17:15:00 0
Cumhuriyet Bayramı’nı;  
Davraz’ın Zirvesine Kutladılar
ISTUDAK ve Türkiye Dağcılık Federasyonuna bağlı Dağcılık ve Doğa Spor Kulüpleri Cumhuriyetin 96. Yılı için Davraz Dağı Zirvesine tırmanarak zirvede Türk Bayrağı açıp, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşımızı okudular.
 
Kısa adı ISTUDAK olan Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü her yıl olduğu gibi bu yılda Cumhuriyet Tırmanışını yaparak bayramı zirvede kutlama adına konuyu geleneksel hale getiriyor.  
DAVRAZ DAĞININ ZİRVESİNDE
TÜRK BAYRAĞI AÇTILAR
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü öncülüğünde gerçekleştirilen Davraz Dağı Zirvesi’ne yapılan doğa yürüyüşü etkinliğine Isparta’nın yanı sıra il dışından da bölgeye gelen doğaseverler katıldı. Büyükhacılar Köyü bölgesinde başlayan 16 kilometrelik parkurdaki yürüyüşün ardından 2 bin 637 rakımlı Davraz Dağının zirvesine ISTUDAK Başkanı Ali Telli’nin öncülüğünde hep birlikte çıkan doğaseverler burada ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun’ yazılı pankartın yanı sıra Türk Bayrağı ve Derneğin logosunun bulunduğu Flamayı açtılar.
TELLİ; “CUMHURİYET BAYRAMINI
DAVRAZ’IN ZİRVESİNDE KUTLADIK”
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Kulüp Başkanı Ali Telli, açıklamasında; “Isparta Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Kulübü 2019 yılı faaliyet programında yer alan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 96.yılı münasebetiyle Davraz Dağı 2 bin 637 metrede Atamızı anma programı gerçekleştirdik.
“DOSTLARIMIZI SEVİNDİRMEYE, DÜŞMANLARIMIZA
KORKU SALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Her hafta bir başka coğrafyada düzenlediğimiz doğa yürüyüşü etkinliklerinin sonuncusunu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Davraz Dağı’na gerçekleştirdik. Ben, gerek derneğimiz üyelerine gerekse il içinden ve dışından katılım gösteren tüm atılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi, bugünlerde birlik ve beraberliğe her zamandan daha çok ihtiyaç olduğu malumunuzdur. Sahip olduğumuz vatan sevgisi, özgürlük aşkı, dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. Bugün ülkemizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 96’ıncı yıldönümünü büyük bir gururla kutlamaktayız. Birlik ve beraberliğimizle dostlarımızı sevindirmeye, düşmanlarımıza da korku salmaya devam edeceğiz. Daha güzel Türkiye için birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun ilelebet devam etmesini diliyorum” dedi.
ZİRVEDEN
YÜRÜYEREK İNDİLER
29 Ekim Cumhuriyet Bayramını dağın zirvesinde Cumhuriyet Pankartı ve Türk Bayrağı açıp saygı duruşunda bulunarak ve İstiklal Marşımızı okuyarak kutlayan doğaseverler, yine yürüyerek Isparta şehir merkezine hareket ettiler.

Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °