Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut; Mobbing Fesihte Haklı Sebep Sayılıyor

Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut; Mobbing Fesihte Haklı Sebep Sayılıyor

ISPARTA 23.12.2021 17:18:00 0
Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut; 
Mobbing 
Fesihte Haklı
Sebep Sayılıyor
Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut; mobbing’in kanunlarımızda tek başına bir suç olarak kabul edilmediğini belirterek; “Ancak, Yargıtay iştihaklarında bir işyerinde sözleşme feshinde haklı sebep olarak sayılıyor” dedi.

Kısa adı KADEM olan Kadın ve Demokrasi Derneği Isparta İl Temsilciliği tarafından ‘İş Hayatında Stress ve Mobbing’ Konulu bir konferans düzenlendi. SDÜ’lü öğrencilerin destek verdiği ve bugün saat 14.00’de Öğretmenevi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Programa; Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük, İşkur İl Müdürü Mustafa Höke, Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Ziya Şahin, İnsan ve Medeniyet Hareketi Vakfı Başkanı Mesut Çelikkol, Eğitime Destek Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman Akçil, KADEM Isparta İl Temsilcisi Gonca Cankut Kayacan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Lütfü Büyükses, STK Başkan ve Temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

BAŞSAVCI AKBULUT; “MOBBİNG
TEK BAŞINA SUÇ SAYILMIYOR”
KADEM Kadın Komisyonu Başkanı Nermin Araz Kalmaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda daha sonra konuşmacıların sunumlarına geçildi. Ve ilk olarak kürsüye Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut geldi. Başsavcı Akbulut konuşmasında; “Bilindiği gibi mobbing kelimesi ülkemize başka ülkelerden girmiş olup; bezdirme, yıldırma, sindirme, eza – cefa çektirme, bunalım ve sıkıntı verme anlamına gelen psikolojik cebiri mobbing olarak nitelendiriyoruz.

“MOBBİNG FESİH SEBEBİ OLARAK SAYILIYOR”
Ancak, mobbing kanunlarımızda tek başına bir suç değildir. Almanya, Kanada, Avusturya gibi ülkelerde bu durum direkt suç olarak nitelendiriliyor. Ancak, bizde tam başına suç olarak nitelendirilmiyor. Fakat, Yargıtay İştihaklarında mobbing bir işyerinde sözleşme feshinde haklı sebep olarak sayılıyor” dedi.
Programda daha sonra Psikolog Şule Tola ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük konferans konusu ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °