Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Bugün Toplanacak: Gündem Bu Defa Farklı!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Bugün Toplanacak: Gündem Bu Defa Farklı!

SON DAKİKA 8.12.2021 07:28:00 0
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Bugün Toplanacak: 
Gündem 
Bu Defa
Farklı!
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, toplanacak. Yaklaşık iki yıldır birinci gündem maddesi ‘Koronavirüs’ olan toplantıda bu defa birinci gündem maddesi fahiş fiyat ve döviz kurlarındaki hareketlilik yani ‘Ekonomi’ olacak.
 
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ilk kez katılımıyla gerçekleştirilecek olan kritik toplantının ana gündem maddesi; döviz kurundaki hareketlilik, fahiş fiyatlar ve stokçularla mücadele olacak. Öte yandan asgari ücret görüşmelerinde gelinen aşama toplantıda konuşulacak konular arasında yer alıyor. Kabine toplantısında alınan kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan millete sesleniş konuşmasında duyuracak.
TOPLANTININ BİRİNCİ
GÜNDEM MADDESİ; EKONOMİ
Kabine toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak. Kritik Kabine'de başta ekonomi olmak üzere birçok önemli konu konuşulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'daki temasları ile ilgili kabine üyelerine değerlendirmelerde bulunacak.
BAKAN NEBATİ'NİN İLK KABİNE TOPLANTISI
Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin ilk kabine toplantısı olacak. Toplantıda, döviz kurlarında yaşanan hareketlilik değerlendirilecek.
STOKÇULUK VE FAHİŞ FİYAT
Toplantıda bir diğer gündem maddesi ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık üzerinde durduğu stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamaları olacak. Stokçulara yönelik cezaların arttırılmasına yönelik adımlar ele alınacak.
Toplantıda ayrıca, terör olayları ile aşıda gelinen nokta ele alınacak.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °