Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Müjde; Vergileri Düşürüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Müjde; Vergileri Düşürüyoruz

EKONOMİ 21.05.2023 14:22:00 0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan Müjde;  Vergileri  Düşürüyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Vergileri düşürerek esnafımıza ve çiftçimize özel sübvansiyonlar yaparak, insanımızı rahatlatacağız" dedi.  

Konu ile ilgili olarak katıldığı bir programda açılmalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin araç stokunun önemli bir kısmını yenilerken en çok da ticari araçlara erişimi kolaylaştırmaya ehemmiyet verdiklerini söyledi. Erdoğan açıklamasında; “Bugün de Halkbank vasıtasıyla 1,5 milyon liraya kadar hazine destekli taşıt kredisiyle yanınızda yer alıyoruz." diyen Erdoğan, sadece geçen yıl esnaf için 150 milyar lira tutarında destek paketleri hazırladıklarını, böylece yaklaşık 400 bin esnafı 146 milyar liralık krediyle desteklediklerini aktardı. "Biz bazıları gibi sözümüzü havaya söylemiyoruz. Ne dersek onu yapıyoruz" Erdoğan, esnafın talepleri doğrultusunda geçen günlerde, yaklaşık 7 yıl sonra bir kez daha ticari araçlara ÖTV'siz yenileme imkanı getirdiklerini belirterek "Kazancı basit usulde vergilendirilen esnafımızı gelir vergisi dışında tutarak taksicilerimizin de aralarında olduğu 850 bin esnafımıza çok önemli bir kolaylık sağladık." şeklinde konuştu.  

Yine geçen günlerde esnafın en önemli sıkıntılarından biri olan emeklilikteki prim gün sayısı adaletsizliğini giderme sözü verdiklerini vurgulayan Erdoğan buna göre küçük esnafın emeklilik için gereken prim gün sayısını 9 binden 7 bin 200'e indirdiklerini söyledi. 

 


Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °