Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emeklilere Yine; Müjde Yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emeklilere Yine; Müjde Yok!

EKONOMİ 26.07.2023 19:03:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Emeklilere Yine;  Müjde Yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada emeklilere yine müjde vermedi ve emeklilere zam konusunda yıl sonunu işaret etti. 

Cumhurbaşkanlığı kabinesi önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplantı. Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, mağduriyet yaşayan emeklilere yılsonunda önemli oranda artış sağlayacaklarını söyledi. 

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 saat 20 dakika süren toplantı sonunda yaptığı açıklamasında; “Kamu işçisi, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Kira fiyatlarıyla ilgili ne gibi adımlar atacağımızla ilgili değerlendirmelerimiz sürüyor. 

“EMEKLİLERİN MAĞDURİYETİNİN 

KALICI OLMASINA RIZA GÖSTERMEYİZ” 

Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili bir huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisi, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. Ek bütçede deprem bölgesinin kalkınmasını sağlayacak projelere verdik. Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semerisini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı bekliyoruz. Milletimizin serinkanlı olarak bize güvenmelerine ve ülkelerinin geleceğine sahip çıkmayı istiyorum” dedi. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °