Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Yerle Yeksan Oldular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Yerle Yeksan Oldular

ISPARTA 16.07.2022 10:30:00 0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:  
Yerle Yeksan Oldular
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda konuşan ve 81 ilin Meydanlarında binlerce kişi tarafından izlenen konuşmasında, o gece Türk milletinin destan yazdığını belirterek; “Hainlerin sinsi oyunu milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu” dedi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Saraçhane Meydanı'nda düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda konuştu.
KONUŞMA NEDENİYLE
PROGRAMDA DEĞİŞİKLİK YAPILDI
15 Temmuz hain darbe girişiminin altıncı yıl dönümü nedeniyle dün Isparta’da gün boyu Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gerçekleştirildi. Bu kapsamında Valilik önündeki 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında bir tören düzenlendi. Söz konusu tören, saat 21.00’de başlayacak ve geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu tören öncesinde 15 Temmuz Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü gerçekleşecekti. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın millete hitap konuşması saat 21.00’den saat 19.00’a alınınca Isparta’daki programda da değişikliğe gidilerek saat 20.00’de yapılacak olan Milli Birlik Yürüyüşü Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından sonraya alındı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN
MİLLETİNE HİTAP ETTİ
Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının başladığı saat olan 19.00’da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında başlayan törene; Vali Aydın Baruş, Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Keskin, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Hüseyin İlker Çarıkçı, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (İSUBÜ) Rektörü İbrahim Diler, Garnizon Komutanı İl Emniyet Müdürü, Siyasi Parti Temsilcileri, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu Başkan ve Temsilcileri, 15 Temmuz Gazisi Burak Kocabaş, Gaziler ve Şehit Aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN; “HAİNLER MİLLETİMİZİN İMAN DOLU GÖĞSÜNE ÇARPARAK YERLE YEKSAN OLDULAR”
Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilde Meydanlarda düzenlenen törenlere canlı bağlanarak ‘ortak yayınla’ vatandaşlara hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde; “15 Temmuz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Sinsi oyun 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu.
Şimdi bunların 6'lı masaları var. Bu 6'lı masada şehitlerimizin esamesi okunuyor mu? Onların derdi başka... Onlar PKK terör örgütüyle beraber yürüyorlar.  Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te yani bizim Mehmedimize saldıranlarla beraber, omuz omuza yürüyorlar. 85 milyon hep birlikte 15 Temmuz gecesi hep birlikte herkese gücümüzü ispatladık. Cumhur İttifakı olarak nasıl ispatladıysan bundan sonra da ispatlamaya devam edeceğiz.
Hani biriside akşam saat 23'te Yeşilköy Havalimanı'na gelmişti? "Haberim olsaydı ben de beklerdim" diyordu. Oradan Bakırköy Belediyesi'ne giderek televizyon karşısında kahvesini yudumluyor. Orada on binler vardı. Kadın erkek, genç, yaşlı herkes oradaydı.
"DARBECİLERE DİRENENLER
O GECE ŞEHADETİ GÖZE ALDI"
Şu anda Ankara başta olmak üzere ülke genelinde şu törenler yapılıyor. Çünkü kalpler aynı anda atıyor. Bu buluşmanın adı Cumhur İttifakı. Saraçhane'de şu süs havuzlarının dili olsa da abdestsiz şehit olmamak için kendine uzanan elleri anlatsa. Ankara'daki TBMM'nin dili olsa da üzerlerine bomba yağarken sizlerin emanetine nasıl sahip çıktıklarını anlatsa. 15 Temmuz öyle bir geceydi ki darbecilere karşı direnmek üzere harekete geçenlerin tamamı şehadeti göze almıştı. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmak için var gücümüzle çalışacağız.
"İSTANBUL'DAKİ SEL AFETİNDE
SORUMLULAR NEREDEYDİ?"
Sel afetinde sorumlular neredeydi İstanbul'da? Değerli kardeşlerim aynı şekilde Ankara'da. Neredelerdi? Bunların hesabını 2023'te sandıklarda sormaya var mıyız? Ama durmak yok, çok çalışacağız. Bu hesabı sormaya hazır mıyız? Bizim soracak hesabımız var. Bizim kalkınma devrimimizin en büyük şahidi İstanbul'dur. 2023 sınavını başarıyla vererek bu kutlu menzilde yolumuza devam edeceğiz. Ben sizin bu inancınıza güveniyorum. Rabbim bizleri bu yolda daim eylesin.
15 Temmuz'la ilgili anlatılacak o kadar çok şey var ki, tarih hepsini hakkıyla kaydedecektir. 15 Temmuz gecesi gördük ki son sözü top, tüfek değil iman belirler. Asıl tahammul edilemeyen Türkiye'nin son 2 asırdır özgürce kendi istikametine yönelmesidir. Gezi olaylarının sebebi ağaç değildi. 17-25 Aralık adalet arayışı değildi. Çukur eylemlerinin sebebi meşru hak talebi değildi. Terör örgütlerinin saldırılarının sebebi tabi süreçler değildi. 15 Temmuz'un sebebi milletin çıkarları değildi. Finans saldırısının sebebi faiz, kur hesabı değildi. Siyasi ve ekonomik ambargoların sebebi demokrasimizi koruma gayesi değildi. Tahammul edilemeyen Cumhur İttifakı değildir, asıl tahammul edilemeyen Türk milletinin kendi hedeflerine kilitlenmiş olmasıdır. Asıl tahammul edilemeyen Türkiye'nin son 2 asırdır özgürce kendi istikametine yönelmesidir. Siz bakmayın yalan ve çarpıtma ile bu gerçeklerin üzerini kapatmaya çalışanlara. Üstelik bu tiyatroları da en sakil şekilde sergiliyorlar.
"NATO ZİRVESİ'NDE FETÖ'YÜ, PYD'Yİ, YPG'Yİ
TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK KAYITLARA GEÇİRTTİK"
Ne diyor Bay Kemal "Bu bir tiyatroydu" diyor. 252 şehidimize tiyatro diyor. Hala FETÖ'ye rahmet okuyanlar var. Kusura bakmasınlar, neyin ne olduğunun şahidi 15 Temmuz gecesidir. Yabancı büyükelçilerden gelecek talimatlara göre siyasetlerini şekillendirenler bu topraklara ait olamazlar. Her fırsatta ülkesini yabancılara kötüleyenden bu millete hayır gelmez. Teröristin sırtını sıvazlayandan devlet adamı olmaz. 15 Temmuz'a şöyle ağız dolusu bir darbe girişimi diyemeyenden milletin adamı olmaz. Terör örgütü mensuplarına mavi boncuk dağıtanlardan siyasetçi olmaz. Saraçhane'den sesleniyorum, FETÖ terör örgütü olarak uluslararası kayıtlarda yoktu. Bu son NATO Zirvesi'nde FETÖ'yü, PYD'yi, YPG'yi terör örgütü olarak kayıtlara geçirttik” dedi.
MİLLİ BİRLİK YÜRÜYÜŞÜNE GEÇTİLER
Vali Aydın Baruş ve beraberindekiler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dikkatlice takip ettikten sonra, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Belediye önüne geçerek oradan başlayan Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşüne katıldılar.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °