Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı; KOBİ'lere 3 Yeni Destek Paketi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı; KOBİ'lere 3 Yeni Destek Paketi

EKONOMİ 2.02.2022 04:10:00 0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Açıkladı; 
KOBİ
Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından ulusa sesleniş konuşması yaptı. Başkan Erdoğan açıklamalarında 3 yeni destek paketinin devreye sokulduğunu duyurdu. Başkan Erdoğan, "Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak 3 yeni destek paketi ile firmalarımıza 60 milyar liralık bir kefalet limiti açıyoruz" dedi.
 
Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Başkan Erdoğan ulusa sesleniş konuşması yaptı.
BAŞKAN ERDOĞAN DUYURDU!
3 YENİ DESTEK PAKETİ GELİYOR
Başkan Erdoğan, bugün müjdesini verecekleri bir başka konunun da Kredi Garanti Fonu kefaleti ile kullandırılacak 3 yeni destek paketi olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bunlardan ilki olan İşletme Harcamalarında Kartlı Ödeme Desteği'ni, KOBİ ve KOBİ dışı tüm firmaların, finansmana erişimini sağlamak için hazırladık. Yatırım Destek Paketi, kalkınma planındaki öncelikli sektörlerden başlayarak katma değeri yüksek ürünlerin üretimine yönelik çalışan firmalarımızı kapsamaktadır.
 
İhracat Destek Paketi ise döviz kazandırıcı faaliyet yürüten ve ihracat potansiyeli taşıyan KOBİ'lerimize hitap etmektedir. Bu 3 paketle firmalarımıza 60 milyar liralık bir kefalet limiti açıyoruz. Amacımız, tedarik zincirinde sürekliliği sağlayacak yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazlayı destekleyecek bir ekonomik destek iklimi oluşturmaktır."
Erdoğan, bu kapsamda alınacak kredilerin amacına uygun kullanılmasını temin etmek için banka ve firmaların gereken hassasiyeti göstereceklerine inandıklarını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanlığının, fatura ve sözleşme belgelerinin takibi başta olmak üzere, bu amacı sağlamaya yönelik gereken tedbirleri alacağını aktaran Erdoğan, "Yeni kredi paketimizin ülkemize, sektörlerimize, firmalarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.
"2 BİN 927 ENGELLİ VATANDAŞIMIZIN
KAMUYA YERLEŞİMİNİ SAĞLAYACAĞIZ"
Engellilere yönelik memur atamalarına ilişkin de açıklamada bulunan Erdoğan, "Engellilerimize yönelik bu yılın ilk memur yerleştirme atamasını da 8 Şubat'ta yapacağız. Bu atamayla her eğitim kademesinden toplamda 2 bin 927 engelli vatandaşımızın kamuya yerleşimini sağlayacağız. Ayrıca dezavantajlı ailelerin anaokuluna ve ana sınıfına devam eden çocuklarına yönelik yıllık 500 milyon liralık yeni bir destek paketini de hayata geçiriyoruz. Bu destek paketinin, dezavantajlı ailelerimizin sayıları 1 milyonu bulan çocuklarına hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
 

Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °