Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan; Sokağa Çıkma Kısıtlaması Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan; Sokağa Çıkma Kısıtlaması Açıklaması

ISPARTA 18.05.2021 04:02:00 0
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan; 
Sokağa Çıkma
Kısıtlaması 
Açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma kısıtlamasının mayıs ayının sonuna kadar devam edeceğini söyledi.  
 
Koronavrüsü salgınıyla mücadele tedbirler kapsamında 29 Nisan Perşembe saat 19.00’da başlayan 17 günlük tam kapanma dün saat 05.00’de sona erdi. Dün saat 05.00’dan itibaren 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar sürecek ‘kademeli normalleşme' dönem de başlamış oldu.
Yen dönemin ilk gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında kabine toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Koronavirüsü salgının seyrinin yanı sıra esnafa yönelik destek paketinin de görüşüldüğü belirtildi.
“SALGINI YENİDEN BÜYÜK
ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALDIK”
Sona eren toplantının ardından alınan kararlarla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: Vefat sayısının 45 bine dayandığı on binlerce insanımızın yoğun bakımlarda sıkıntılı günler geçirdi. 100 binlerce insanımızın hastanelerde tedavi gördüğü 5 milyon 100 bini aşkın insanımızın bu illete maruz kaldığı bir ortamda başka türlü hareket edebilmemiz mümkün değildir.
İnsanımızın sağlığını her şeyin önüne koymak milletimizin bize verdiği sorumluluğun en başta gelen şartıdır. Ramazan ayı boyunca uyguladığımız kısmi ve tam kapanma tedbirler sayesinde hamdolsun salgını yenden büyük ölçüde kontrol altına aldık. Kademeli normalleşme takviminin ilk etabını oluşturan mayıs ayının kalan günler ile ilgili uygulama esaslarını İçişler Bakanlığımız duyurdu.
1 HAZİRAN’DAN SONRA NE OLACAK?
Kabine toplantımızda 1 Haziran'dan itibaren başlayacak kademeli normalleşme takviminin ikinci etabını da ayrıntılı şekilde görüştük istişare ettik. Önümüzdeki günlerde gelişmelere göre bu konudaki uygulama esaslarını milletmizle paylaşacağız.  
 
 
 

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °